avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
aaliyah a scris:

mike11 a scris:

rares.serban a scris:

am sa va spun cum am avut eu succes la acest examen:
1.In primul rand i-mi faceam "programa" de invatat pt o luna de zile, pe care o respectam cu strictete-- practic ce trebuia sa invat in fiecare zi in acea luna--
2. invatam dimineata de la 8 la 15, ( evident cu pauze de 10-15 minute dupa fiecare ora) iar ulterior doar reciteam ce am invatat ( 16- 19 )
3. dupa ora 19 ma relaxam - in oras cu prietenii sau familia-
4. nu amestecam materiile- in sensul ca luam civilul de la un cap la altul...........
5. nu faceam grile dupa fiecare capitol ci doar dupa ce terminam o anumita materie. Astfel dupa ce am invatat tot civilul , doua zile am facut grile din civil. Daca faceti grile dupa fiecare capitol ve-ti avea impresia ca santeti asi, intrucat materia este foarte proaspata si nu prea aveti cum face confuzii. Deasemenea, grilele de regula ating mai multe capitole.
6. dupa ce a-ti terminat cele patru materii, reveniti asupra fiecarei materii de cel putin doua ori
Pentru mine a fost esential sa invat DIMINEATA . Atunci creierul este odihnit si asimilezi mult mai bine decat dupamasa sau seara.
Perioada minima pentru pregatire :
civil - 8 saptamani ( + 4 pt. repetat si grile)
proc. civil - 6 saptamani ( + 3 pt. repetat si grile)
penal - 6 saptamani ( + 3 pt. repetat si grile)
proc. penal -6 saptamani ( +3 pt. repetat si grile)
TOTAL - 39 saptamani*
*- daca santeti proaspat absolvent si a-ti facut o facultate serioasa puteti scadea cate o saptamana -- deci aprox. 31 saptamani
*- eu am invatat cele patru materii si apoi am trecut la repetat-- si cred ca este mai bine asa, pentru ca ai o viziune mai larga asupra ansamblului materiei atunci cand te apuci de repetat ( exista multe conexiuni intre diferite materii pe care le percepi mai bine in acest fel)
Consumati cafea naturala - se spune ca ajuta memoria- ( nu solubila !!) si FARA ALCOOL.
SUCCES!!!!!!!!!!!

straniu...fara suparare

Da da, foarte straniu. De acord cu tine Mike :sticktongue:

Din nefericire, se pare ca e o meteahna intalnita mai des decat ar fi cazul in randul auditorilor de justitie...sa fie modul in care pun cratima cea mai mare hiba si sa fie inspirati in aplicarea corecta a dispozitiilor legale si tot ar fi un pas inainte.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
rino83, utilizator
Si ce vina avem noi pt ca sunt atatea facultati de drept? cred ca aici interesul a fost al altora. Pt un diletant - mi se pare mie, no ofense, dar din ceea ce scrii ne 'tratezi' cu superioritate, ajuns acolo sus ai uitat de munca depusa ca sa iei examenul si de toate sacrificiile facute poate unul, doi, trei ani de-a randul? sau din prima? Eu nu zic ca trebuie sa se dea un examen usor si nici nu incerc sa caut vinovati pt faptul ca am picat examenul da sa nu-mi spui tu mie ca grilele au fost in regula, perfecte si ca n-au fost facute de "curentul clujean". Cand vezi ca n-ai concurenti hai sa anulam grile cu motivari de-a dreptul stupide pe cand au ramas altele care ar trebui anulate.
dana05 a scris:

Si ce vina avem noi pt ca sunt atatea facultati de drept? cred ca aici interesul a fost al altora. Pt un diletant - mi se pare mie, no ofense, dar din ceea ce scrii ne 'tratezi' cu superioritate, ajuns acolo sus ai uitat de munca depusa ca sa iei examenul si de toate sacrificiile facute poate unul, doi, trei ani de-a randul? sau din prima? Eu nu zic ca trebuie sa se dea un examen usor si nici nu incerc sa caut vinovati pt faptul ca am picat examenul da sa nu-mi spui tu mie ca grilele au fost in regula, perfecte si ca n-au fost facute de "curentul clujean". Cand vezi ca n-ai concurenti hai sa anulam grile cu motivari de-a dreptul stupide pe cand au ramas altele care ar trebui anulate.

Fara niciun aer de superioritate, pt inm nu am muncit "foarte mult" si nici nu am simtit ca e un examen supraomenesc. In facultate in schimb, e alta poveste. Fac parte din generatia care a sustinut examen de admitere tip sinteza la UAIC Iasi, la o concurenta de 7 pe loc, la doua materii: istorie si filosofie (sinteza, nu grila). Am muncit in facultate, am fost bursier 4 ani si la licenta mi-am stors creierii sa invat 2500 de pagini pentru un examen la fel de greu ca admiterea, sustinut tot in modalitatea sinteza (8 subiecte in 4 ore). Din 16 colegi de grupa (in an am fost 190) 4 sunt deja magistrati, iar eu voi fi al 5 - lea. Proportia se aplica in restul anului, asta semnificand ca aproape 25% dintre colegii mei de an sunt magistrati (fara a socoti pe cei intrati cu examen direct pe post). Citeam anterior un mesaj in care se explica faptul ca trebuie sa inveti zeci de saptamani (aproape un an) pentru a intra la INM...Poate fi valabila si metoda asta, dar aplicarea acesteia arata un element important: candidatul nu a acumulat nimic in timpul facultatii, si e nevoit practic sa invete materia din nou. Or, scopul unei institutii de invatamant superior juridic este sa ofere informatiile fundamentale unui jurist inca din perioada studentiei, si nu doar o diploma, o forma lipsita de fond. Cititi rapoartele de activitate ale INM pentru a vedea statisca in ceea ce priveste clasamentul pe facultati al candidatilor admisi: pe locul 1 Univ. Bucuresti, pe 2 UAIC Iasi, 3 Cluj, 4 Academia de Politie Bucuresti. Credeti ca e intamplator?Din cate stiam eu cei care urmeaza asemenea facultati nu sunt, in general, nici pilosi si nici inzestrati cu situatii financiare prea bune...E atat de greu sa admiti faptul ca poate, pur si simplu, au invatat mai bine in facultate pentru ca au facut o scoala mai buna?
Ultima modificare: Marți, 31 August 2010
ContSters165033, utilizator
rino83 a scris:

aaliyah a scris:

mike11 a scris:

rares.serban a scris:

am sa va spun cum am avut eu succes la acest examen:
1.In primul rand i-mi faceam "programa" de invatat pt o luna de zile, pe care o respectam cu strictete-- practic ce trebuia sa invat in fiecare zi in acea luna--
2. invatam dimineata de la 8 la 15, ( evident cu pauze de 10-15 minute dupa fiecare ora) iar ulterior doar reciteam ce am invatat ( 16- 19 )
3. dupa ora 19 ma relaxam - in oras cu prietenii sau familia-
4. nu amestecam materiile- in sensul ca luam civilul de la un cap la altul...........
5. nu faceam grile dupa fiecare capitol ci doar dupa ce terminam o anumita materie. Astfel dupa ce am invatat tot civilul , doua zile am facut grile din civil. Daca faceti grile dupa fiecare capitol ve-ti avea impresia ca santeti asi, intrucat materia este foarte proaspata si nu prea aveti cum face confuzii. Deasemenea, grilele de regula ating mai multe capitole.
6. dupa ce a-ti terminat cele patru materii, reveniti asupra fiecarei materii de cel putin doua ori
Pentru mine a fost esential sa invat DIMINEATA . Atunci creierul este odihnit si asimilezi mult mai bine decat dupamasa sau seara.
Perioada minima pentru pregatire :
civil - 8 saptamani ( + 4 pt. repetat si grile)
proc. civil - 6 saptamani ( + 3 pt. repetat si grile)
penal - 6 saptamani ( + 3 pt. repetat si grile)
proc. penal -6 saptamani ( +3 pt. repetat si grile)
TOTAL - 39 saptamani*
*- daca santeti proaspat absolvent si a-ti facut o facultate serioasa puteti scadea cate o saptamana -- deci aprox. 31 saptamani
*- eu am invatat cele patru materii si apoi am trecut la repetat-- si cred ca este mai bine asa, pentru ca ai o viziune mai larga asupra ansamblului materiei atunci cand te apuci de repetat ( exista multe conexiuni intre diferite materii pe care le percepi mai bine in acest fel)
Consumati cafea naturala - se spune ca ajuta memoria- ( nu solubila !!) si FARA ALCOOL.
SUCCES!!!!!!!!!!!

straniu...fara suparare

Da da, foarte straniu. De acord cu tine Mike :sticktongue:

Din nefericire, se pare ca e o meteahna intalnita mai des decat ar fi cazul in randul auditorilor de justitie...sa fie modul in care pun cratima cea mai mare hiba si sa fie inspirati in aplicarea corecta a dispozitiilor legale si tot ar fi un pas inainte.

Foarte interesant. Mi-am rapit 10 min din ziua de azi pt a urmari si alte mesaje ale userului cu probleme "de cratima". Cred ca daca nu ai invatat cum trebuie gramatica in anii de inceput, iti poti reveni dupa, pe parcursul vietii. Sunt curios ce varsta are userul cu pricina. Cate carti o fi citit la viata lui? Mi-e foarte greu sa accept o greseala ca "i-mi" din moment ce imi se scrie intotdeauna legat, fara exceptii. Daca citesti cate o carte la 2 luni sa zicem, iti intra in reflex ca imi se scrie intotdeauna legat, fara exceptii. Nu stiu, tare bizar mi se pare.
mda, cred ca macar din cartile de drept citite si recitite trebuia sa-si fi insusit un dram de gramatica..:sorry:

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)