avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
v-as ruga daca se poate sa si argumentati raspunsul..........nu zic ca nu este bun R .

.......daca este b) si de ce ?
prin asta doresc sa se inteleaga tot......doar este un forum de discutii,pareri si opinii
astept cat mai multi participanti la discutii......numai asa putem intelege unele "chichite"
Pentru inceput sa dam bataie cu intrebari din PENAL

multumesc .
geamira a scris:

v-as ruga daca se poate sa si argumentati raspunsul..........nu zic ca nu este bun R .

.......daca este b) si de ce ?
prin asta doresc sa se inteleaga tot......doar este un forum de discutii,pareri si opinii
astept cat mai multi participanti la discutii......numai asa putem intelege unele "chichite"

multumesc .

Incerc eu un raspuns:
raspunderea penala este unica, in sensul ca se stabileste o singura data si atrage o singura pedeapsa principala, masura educativa etc.
Scopul pedepsei este prevenirea savarsirii de noi infractiuni ( indreptarea faptuitorului). E de neconceput ca acelasi faptuitor sa se indrepte, in parte prin aplicarea unei sanctiuni cu caracter administrativ ( inlocuirea rasp. penale) pentru una dintre infractiunile cuprinse in concurs, iar pentru celelalte infractiuni din concurs sa execute o pedeapsa pentru a considera ca s-a indreptat.
Asa gandesc eu...
Eu va recomand sa luati codul, unde la art. 98 alin. 2 scrie asa "Inlocuirea raspunderii penale poate fi dispusa si in cazul concursului de infractiuni, daca pentru fiecare infractiune aflata in concurs sunt indeplinite conditiile de inlocuire a raspunderii penale" Recomandarile facute in sensul sa incepeti invatatul cu codul dupa parerea mea sunt foarte binevenite. Cod cu RIL-uri la zi. Spor!
geamira

Tot pentru inceput, eu zic sa punem mana pe carte :))
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
aaliyah, utilizator
Si eu recomand acelasi lucru: mai intai codul si pe urma din carti. Retii mai bine.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)