avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
aaliyah a scris:

eu oricum, mai am doua zile de visare :tooth:
daca nu intru nici anul asta, de la 1 septembrie si pana la urmatorul examen cred ca am timp sa invat cartile pe dinafara :P
Nu va lasati descurajati. :hugall:

NU MAI MA JOC !!! :duh:
Am facut mai mult cu doua puncte decat anul trecut. Ne vedem la anuuuuuuu' :dance3: .. eu ma apuc de invatat :training:
forgotten_sunrise a scris:

geamira a scris:

asta este ........in loc sa ne vedem de treaba, stam si ne legam de cum scrie ..."ala" sau "celalalt" si tot asa .....daca aveti de gand s-o tineti tot asa ....deschideti-va un topic si ........"improscati-va" acolo.
acest topic este ptr, ADMITERE INM 2011
....haideti sa ne apucam de treaba .

pentru inceput am gasit asa

Care sunt elementele circumstantiale de agravare ale infractiunii de înselãciune?
a) comiterea în scopul de a obtine un folos material injust;
b) pricinuirea unei pagube;
c) sãvârsirea prin folosire de nume sau calitãti mincinoase;
d) producerea de consecinte deosebit de grave.
a. a+b
b. b+c
c. c+d
d. a+b+c
ANS:C

parerea mea e ca la aceasta intrebare raspunsul este d)

Inselaciunea (escrocheria). Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra aptrimoniului (privat sau public), prevazute in t. III, art. 215, C. pen., partea speciala si consta in inducerea in eroare a unei persoane,
prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un fals material injust si daca s-a pricinuit o paguba.

Rasp corect cred ca e: c. c+d. Primele doua intra in continutul variantei tip (215 alin.1)

asa-i ,ai dreptate-- primele 2 (a si b ) sunt ptr varianta tip iar celelalte ptr ...agravanta (c si d ) R=c
Va salut! Mă alătur şi eu acestui topic, având în vedere că peste un an voi susţine examenul de admitere la INM. Momentan, tocmai am terminat anul III de facultate...

Imi puteţi spune, vă rog frumos, când se ştie, în fiecare an, cine face parte din comisie şi cine a făcut parte din comisie anul acesta, exceptându-i pe dl. Boroi si pe dl. Udroiu. Am înţeles că au fost mari probleme la procedură şi la penal.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2010
Armad, utilizator
rares.serban a scris:

lautz a scris:

Dan U a scris:

Va propun si eu 2 grile care din punctul meu de vedere au o oarecare legatura (una data la licenta in 2010 la Facultatea de Drept-Bucuresti iar cealalta tot in 2010 la INM)

1 Inceperea urmaririi penale se dispune prin :

a) rezolutie,ordonanta sau proces-verbal
b) rezolutie sau proces-verbal
c) rezolutie

2 Urmarirea penala nu poate fi inceputa niciodata :

a) de catre presedintele completului de judecata
b)de catre procuror prin ordonanta
c)de organul de urmarire penala investit cu solutionarea unei comisii rogatorii

P.S. (intrebarea 1 e de la licenta si 2 de la INM)

1. a
2. sigur e C
dar nu stiu daca si A. B sigur nu e

instanta nu poate incepe urmarirea penala ( nu face parte din atributiile ei). Daca insa, in urma cercetarii judecatoresti, considera ca acest lucru este necesar intr-un dosar ( evident cu mai multi faptuitori din care cu privire la unul s-a dispus de procuror NUP ), restituie dosarul la parchet in vederea inceperii UP ( eventual dupa disjungere) , si cu privire la persoana pt care s-a dispus initial NUP--- insa inceperea UP si in acest caz se dispune tot de procuror sau dupa caz de org. de cercet. pen.

Pai si in cazul infractiunilor de audienta ce facem? Ca atci pres. instantei intocmeste PV si trimite cauza la procuror pt efectuarea UP iar in celke mai multe cazuri acel PV este considerat ca fiind un act de incepere a UP.
Buna dimineata tuturor forumistilor. Va urmaresc din 2009 si eu spun ca forumul isi face treaba. Am sustinut 2 ani la rand si sunt dezamagita tare dar nu renunt, asta e clar. Cu jumatate de inima voi da si la barou in noiembrie, insa vreau sa raman pe baricade cu invatatul. In conditiile in care anul acesta s-au ocupat nici jumatate din locurile disponibile, stie cineva daca ar fi vreo posibilitate sa se sustina examenul si in februarie? Daca nu ma insel, intr-un an s-a procedat asa. Va multumesc si mult spor la invatat.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)