avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
carmen_miron a scris:

Eu va recomand sa luati codul, unde la art. 98 alin. 2 scrie asa "Inlocuirea raspunderii penale poate fi dispusa si in cazul concursului de infractiuni, daca pentru fiecare infractiune aflata in concurs sunt indeplinite conditiile de inlocuire a raspunderii penale" Recomandarile facute in sensul sa incepeti invatatul cu codul dupa parerea mea sunt foarte binevenite. Cod cu RIL-uri la zi. Spor!

Cu alte cuvinte, raspunsul corect e B, cum s-a spus si mai sus
aaduta a scris:

Si eu recomand acelasi lucru: mai intai codul si pe urma din carti. Retii mai bine.

Salut participantii la aceste discutii.
Sunt si eu unul dintre concurentii din acest an la examenul de la INM. Dupa stiinta mea am facut aprox 59 - 60 de puncte.
Datorita faptului ca am inceput dreptul dupa vreo 10 ani de la absolvirea primei facultati, si a faptului ca deocamdata vad acest domeniu mai mult ca pe o pasiune decat ca pe o viitoare profesie, nu pot sa spun ca am fost deosebit de afectat de aceasta nereusita. Totusi, spre surprinderea mea, acest esec m-a facut sa ma gandesc mult mai serios la examenul de anul viitor si sa-mi fac planuri pentru un nou an in care sa invat mai temeinic.
In aceasta ordine de idei, as vrea ca odata cu stabilirea in linii mari a unei bibliografii cat mai complete pentru examenul de la anul sa aflam (daca se poate si cu ajutorul celor care au mai multe informatii "din interior") care vor fi noile coduri in vigoare la data sustinerii examenului din 2011.
Dupa parerea mea, orice tratat, monografie, lucrare ale oricaror autori ciati pana in acest moment pe acest forum (si pe cel destinat admiterii INM 2010) depinde in totalitate de intrarea in vigoare a noilor coduri. Pe de alta parte, efortul inutil (atat financiar cat si cel de timp) este destul de mare in perspectiva inceperii studiului dupa niste coduri care nu vor mai fi in vigoare la data examenului.
Am gasit oarecare informatii despre posibila intrare in vigoare a codurilor in octombrie 2011, dar aceste informatii sunt doar niste declaratii de principiu ale oficialilor din minister.
Despre acest lucru stie cineva ceva cat de cat sigur sau macar ceva zvonuri care circula de regula in anumite medii? Care ar fi sansele sa se sustina examenul de la anul dupa vechea legislatie sau dupa cea noua?
Va propun si eu 2 grile care din punctul meu de vedere au o oarecare legatura (una data la licenta in 2010 la Facultatea de Drept-Bucuresti iar cealalta tot in 2010 la INM)

1 Inceperea urmaririi penale se dispune prin :

a) rezolutie,ordonanta sau proces-verbal
b) rezolutie sau proces-verbal
c) rezolutie

2 Urmarirea penala nu poate fi inceputa niciodata :

a) de catre presedintele completului de judecata
b)de catre procuror prin ordonanta
c)de organul de urmarire penala investit cu solutionarea unei comisii rogatorii

P.S. (intrebarea 1 e de la licenta si 2 de la INM)
Patrick_ a scris:

aaduta a scris:

Si eu recomand acelasi lucru: mai intai codul si pe urma din carti. Retii mai bine.

Salut participantii la aceste discutii.
Sunt si eu unul dintre concurentii din acest an la examenul de la INM. Dupa stiinta mea am facut aprox 59 - 60 de puncte.
Datorita faptului ca am inceput dreptul dupa vreo 10 ani de la absolvirea primei facultati, si a faptului ca deocamdata vad acest domeniu mai mult ca pe o pasiune decat ca pe o viitoare profesie, nu pot sa spun ca am fost deosebit de afectat de aceasta nereusita. Totusi, spre surprinderea mea, acest esec m-a facut sa ma gandesc mult mai serios la examenul de anul viitor si sa-mi fac planuri pentru un nou an in care sa invat mai temeinic.
In aceasta ordine de idei, as vrea ca odata cu stabilirea in linii mari a unei bibliografii cat mai complete pentru examenul de la anul sa aflam (daca se poate si cu ajutorul celor care au mai multe informatii "din interior") care vor fi noile coduri in vigoare la data sustinerii examenului din 2011.
Dupa parerea mea, orice tratat, monografie, lucrare ale oricaror autori ciati pana in acest moment pe acest forum (si pe cel destinat admiterii INM 2010) depinde in totalitate de intrarea in vigoare a noilor coduri. Pe de alta parte, efortul inutil (atat financiar cat si cel de timp) este destul de mare in perspectiva inceperii studiului dupa niste coduri care nu vor mai fi in vigoare la data examenului.
Am gasit oarecare informatii despre posibila intrare in vigoare a codurilor in octombrie 2011, dar aceste informatii sunt doar niste declaratii de principiu ale oficialilor din minister.
Despre acest lucru stie cineva ceva cat de cat sigur sau macar ceva zvonuri care circula de regula in anumite medii? Care ar fi sansele sa se sustina examenul de la anul dupa vechea legislatie sau dupa cea noua?

Mai devreme de 1 octombrie 2011, cum s-a stabilit prin legile de punere in aplicare, nu au cum sa intre in vigoare. Mai tarziu e posibil si foarte probabil. Oricum, anuntul privind organizarea examenului si tematica se vor publica pe la sfarsitul lui iunie. Vor fi luate in calcul modificarile legislative intervenite pana la data anuntului.
Multumesc forgotten_sunrise. Nu stiam ca au aparut legile de punere in aplicare si ca data prevazuta in aceste legi e 1 oct 2011.
Daca e asa, e ok. Putem sa ne concentram pe bibliografia existenta pana in prezent.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)