Sa demaram invatatul puternic.X-(
Eu nu mai dau la sng pana cand se hotaraste, ca nu am nimic cert, ca si ceilalti colegi ai mei de pe forumul sng.X-(
Ramane inm ianuarie.
Deschid lupta pt invatat, repetat si hai sa intram odata, , poate acum reusim.!
=D>=D>
Cei care dau in august, cu drag ii asteptam sa participe la discutii.
Eu particip. Cine mai daruieste masa in ianuarie 2011? Hai ca m-am enervat, da rau de totX-(
. Climatologii consideră că ştiu de ce a trecut Pământul printr-o ciclu regulat de epoci glaciare începând cu acum vreo 800.000 de ani în urmă. Calculele arată că orbita Pământului în jurul Soarelui are fluctuaţii care coincid cu ciclurile epocilor glaciare. Ipoteza climatologilor este că, atunci când au loc aceste fluctuaţii, Pământul traversează nori de praf cosmic care pătrund în atmosferă; astfel, praful cosmic întunecă Soarele producând o epocă glaciară. Savanţii recunosc, însă, că deşi norii de praf cosmic sunt obişnuiţi, ei ar fi trebuit să fie deosebit de groşi pentru a avea un asemenea efect.
Fiecare dintre propoziţiile de mai jos, dacă ar fi adevărată, ar sprijini ipoteza climatologilor, CU EXCEPŢIA:
(A) Pământul nu a trecut prin nori de praf cosmic înainte de perioada care a început acum 800.000 de ani.
(B) Acum 800.000 de ani s-au ciocnit doi asteroizi mari, producând o cantitate imensă de praf cosmic dens, care continuă să orbiteze în jurul Soarelui.
(C) Temperatura medie a Pământului scade la puţin timp după erupţii vulcanice ce aruncă mari cantităţi de praf în atmosfera Pământului.
(D) În atmosfera Pământului pătrund cu regularitate bucăţi mari de piatră cosmică, care ridică mari cantităţi de praf de pe suprafaţa Pământului.
(E) În sedimente cu vârste care corespund foarte îndeaproape cu apariţia epocilor glaciare s-au descoperit cantităţi infime de elemente rare despre care se ştie că apar adesea în fragmente cosmice.
Un lingvist: „cei mai mulţi oameni îşi dau seama dacă o propoziţie spusă în limba lor este corectă gramatical. ªi totuşi, puţini din cei care îşi dau seama de acest lucru sunt capabili să precizeze ce reguli gramaticale sunt relevante”.
Care dintre următoarele enunţuri ilustrează cel mai bine principiul care stă la baza afirmaţiilor lingvistului?
(A) Unii oameni sunt capabili să realizeze descrieri narative convingătoare şi fidele ale unor evenimente. Dar aceşti oameni nu sunt necesarmente capabili să şi compună poezii emoţionante şi frumoase.
(B) Inginerii care aplică principiile fizicii pentru a proiecta clădiri şi poduri trebuie să ştie mult mai multe decât fizicienii care descoperă aceste principii.
(C) Unii oameni sunt capabili să îşi dea seama dacă o anumită piesă muzicală este un vals. Dar majoritatea acestor oameni nu pot spune care sunt caracteristicile definitorii ale valsului.
(D) Acei călători care se bucură cel mai mult de călătoriile lor nu sunt întotdeauna cei mai capabili de a face altora o descriere plină de viaţă a detaliilor acelor călătorii.
(E) Sunt destul de mulţi oamenii care cunosc regulile şahului, dar numai puţini dintre ei ştiu să joace şah foarte bine.
Sng 2011
renegation
M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen.
Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)