Sa demaram invatatul puternic.X-(
Eu nu mai dau la sng pana cand se hotaraste, ca nu am nimic cert, ca si ceilalti colegi ai mei de pe forumul sng.X-(
Ramane inm ianuarie.
Deschid lupta pt invatat, repetat si hai sa intram odata, , poate acum reusim.!
=D>=D>
Cei care dau in august, cu drag ii asteptam sa participe la discutii.
Eu particip. Cine mai daruieste masa in ianuarie 2011? Hai ca m-am enervat, da rau de totX-(
Efectele încălzirii globale asupra calotelor glaciare polare au fost studiate prin simulări pe calculator. Conform acestor simulări, dacă temperatura globală creşte cu doar două grade Celsius, apele mărilor vor ajunge la o temperatură care ar putea topi considerabil din calota glaciară. Totuşi, aceleaşi simulări mai arată şi că într-un asemenea scenariu volumul calotelor glaciare polare ar creşte în loc să scadă.
Care dintre următoarele, dacă este adevărată, ajută cel mai mult la rezolvarea aparentului paradox descris mai sus?
(A) Pe măsură ce creşte temperatura globală se evaporă mai multă apă de mare în atmosferă conducând la mai multe precipitaţii sub formă de zăpadă depuse pe calotele glaciare, zăpadă care apoi se topeşte şi îngheaţă din nou.
(B) Pe măsură ce creşte temperatura globală se evaporă mai multă apă de mare în atmosferă conducând la scăderea nivelului oceanului, ceea ce are ca rezultat diminuarea suprafeţei de contact între calotele glaciare şi apa mai caldă, stabilizându-se dimensiunile calotelor glaciare.
(C) Pe măsură ce creşte temperatura apei marine, diferenţa de temperatură între calotele glaciare polare şi apa din preajma lor creşte, iar, la rândul său, acest lucru face ca apa să topească gheaţa cu care intră în contact într-un ritm mai rapid.
(D) Pe măsură ce creşte temperatura apei marine, evaporarea acesteia determină creşterea concentraţiei de sare din apă, ceea ce duce la scăderea temperaturii necesare pentru ca apa marină să îngheţe.
(E) Pe măsură ce creşte temperatura globală se evaporă mai multă apă de mare în atmosferă sporind astfel procesul de formare a norilor, ceea ce duce la variaţii mai mici între temperaturile medii din zonele cele mai calde şi cele din zonele cele mai reci ale Pământului.
Sng 2011
renegation
M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen.
Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)