Sa demaram invatatul puternic.X-(
Eu nu mai dau la sng pana cand se hotaraste, ca nu am nimic cert, ca si ceilalti colegi ai mei de pe forumul sng.X-(
Ramane inm ianuarie.
Deschid lupta pt invatat, repetat si hai sa intram odata, , poate acum reusim.!
=D>=D>
Cei care dau in august, cu drag ii asteptam sa participe la discutii.
Eu particip. Cine mai daruieste masa in ianuarie 2011? Hai ca m-am enervat, da rau de totX-(
. Economistul specializat pe agricultură: În ultimii ani, au încetat de fapt creşterile producţiei de cereale în lume. Creşterile ulterioare vor fi extrem de dificile; majoritatea terenului arabil utilizabil a fost deja cultivat pentru un randament cât mai apropiat de maximum. Însă cererea mondială de cereale a sporit constant, în principal datorită unei creşteri continue a populaţiei. Prin urmare este posibilă o lipsă acută de cereale.
Care dintre următoarele descrie cel mai precis rolul jucat de afirmaţia din argumentul economistului specializat pe agricultură conform căreia creşterile ulterioare ale producţiei mondiale de cereale vor fi extrem de dificile?
(A) Este una dintre cele două concluzii trase de economistul specializat pe agricultură, însă nici una nu este utilizată pentru a o susţine pe cealaltă.
(B) Este descrierea unui fenomen, o explicaţie cauzală care reprezintă principala concluzie a argumentului.
(C) Este singura premisă prezentată pentru a susţine principala concluzie a argumentului.
(D) Este o previziune, pentru care este prezentată ca justificare principală prima afirmaţie a economistului specializat pe agricultură.
(E) Este o concluzie intermediară care este prezentată ca probă în sensul principalei concluzii a argumentului.
Sarah: Regulamentele noastre referitoare la evaluarea personalului sunt vagi şi, prin urmare, dificil de interpretat. De exemplu, regulamentele susţin că un membru al personalului care nu are rezultatele nesatisfăcătoare va fi concediat, însă nu definesc ce înseamnă randament nesatisfăcător. Prin urmare, anumiţi angajaţi pot fi concediaţi doar pentru că opiniile lor personale sunt în conflict cu cele ale şefilor lor.
Care dintre următoarele generalizări, dacă sunt aplicabile firmei unde lucrează Sarah, susţine cel mai tare raţionamentul ei?
(A) Randamentul care se înscrie undeva sub aşteptări are drept consecinţă măsuri disciplinare care se concretizează prin concediere.
(B) Interpretarea regulamentelor este o prerogativă care aparţine în exclusivitate şefilor.
(C) Un regulament vag poate fi folosit pentru a-i face să răspundă pentru rezultatele lor pe cei cărora li se adresează.
(D) Un regulament vag poate fi folosit pentru a-i ţine în posturi subordonate pe cei cărora li se adresează.
(E) Angajaţii consideră în general că regulamentele concrete sunt mai corecte decât cele vagi.
Sng 2011
renegation
M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen.
Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)