mai exact, ma interesa daca partii vatamate aflata in stare de detinere, prezenta la ultimul termen, dar lipsa la pronuntare i se va comunica copia de pe dispozitiv...codul prevede ca doar inculpatului arestat i se comunica, nu si partii vatamate
Daca partea vatamata e in stare de detinere, mai mult ca sigur ca e inculpat, asa ca....ti-ai raspuns singura:D
Daca e doar o greseala de eroare, acelasi cod de procedura, la alin. (1) al art. 360, prevede raspunsul la intrebarea ta.;)
Partea vatamata e in stare de detinere (executa o pedeapsa in alta cauza) si cheama in judecata un inculpat care poate fi tot in stare de detinere sau nu. Ea este adusa la ultimul termen dar de obicei, cei detinuti nu sunt prezenti la pronuntare. Codul prevede ca doar inculpatului arestat i se va comunica copie de pe dispozitiv data de la care curge si termenul pentru caile de atac, insa pentru partea vatamata prezenta la ultimul termen termenul curge de la pronuntare. Aceasta situatie speciala a partii vatamate (starea de detinere), nu stiu daca ii da dreptul sa/i fie comunicata si ei copia dispozitivului.
Actiunea penala se stinge:
a) prin achitare,in timpul urmaririi penale
b) prin incetarea procesului penal, dupa judecarea cauzei
c) prin clasarea cauzei penale, in timpul urmaririi penale
raspunsul lor e doar c) ,insa in cartea lui Neagu scrie si de incetarea procesului penal ,si mai jos tot in aceeasi carte scrie ca solutiile ce se pot da dupa desfasurarea integrala a activitatii de judecata sunt : achitarea si condamnarea, deci incetarea procesului penal cu toate ca poate sa intervina si in timpul judecatii nu poate fi un raspuns corect?