avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
Multumesc mult, ingere:)=D>
Nu stiu daca mai are cineva timp de discutii avand in vedere perioada scurta pana la examen, dar as aprecia foarte mult daca ma lamureste cineva cu privire la urmatoarele chestiuni:
O persoana reabilitata are antecedente penale?
Toate modalitatile infractiunii de perversiune sexuala trebuiesc savarsite in public sau sa produca scandal public pentru a fi in prezenta acestei infractiuni? Violul savarsit in public poate intra in concurs cu aceasta infractiune sau pentru asta este necesar sa se realizeze diferentiat continutul celor doua infractiuni? Alin2 vorbeste despre o persoana care nu a implinit 15 ani dar fapta se realizeaza cu consimtamantul acesteia, iar alin.4 prevede imposibilitatea de a se apara, de a/si exprima vointa sau prin constrangere, ambele alineate avand aceleasi limite de pedeapsa. Daca fapta se realizeaza prin constrangere asupra unui minor mai mic de 15 ani la care din cele doua alineate se va incadra?( ma asteptam sa fie mai grava aceasta fapta in aceste conditii...)
La procedura penala, art.91/2 alin.2 vorbeste depsre posibilitatea interceptarii dispuse de procuror cu titlu provizoriu pe o durata de cel mult 48 de ore. Apoi zice ca instanta trebuie sa fie sesizata in 48 de ore de la expirarea celor 48 de ore anterioare, dupa care, ea poate confirma sau infirma aceasta dispozitie, cand dispune si incetarea. Asta inseamna ca interceptarea poate dura 96 de ore?
1.Persoana reabilitata este scoasa din cazierul judiciar dupa 2 ani ,deci nu mai are antecedente penale.
2.Buna intreb.la asta ma gandeam si eu ,insa nu cred ca treb sa fie neaparat savarsite in public sau sa produca scandal public ,adica actele de pervers. sex. cu o pers aflata in imposibilitate de a se apara sau de a-si exprima vointa sau prin constrangere ,ca la viol nu treb sa fie in public ,cred ca tot infract e ,si violul prin constrangere e tot viol chiar daca nu s-a savarsit in public...oricum e bine de discutat tema asta sa mai vedem pareri pt ca pare o intrebare numai buna pt exam #-o
3.Violul inseamna un act sexual prin constrangere ,deci nu perversiune ,deja perversiunea sexuala prin constrangere e mult mai grava decat un viol ,asa cred si eu ca perv. ar treb sanctionata mai aspru desi vad ca si violul prin constrangere si perv.sex. au aceeasi limite de pedeapsa. Cred ca trebuie tinut cont de intrebarea pusa ,adica daca zice : " actul sexual cu un minor mai mic de 15 ani realizat prin constrangere..." e clar viol.
Multumesc pentru raspunsuri!
La reabilitare chiar nu am gasit ca va fi scos din cazier dupa 2 ani si imi aminteam un dosar in care s/a cerut cazierul inculpatului in care erau mentionate si infractiunile reabilitate. Acum inteleg ca poate era inca in perioada celor 2 ani cand nu era sters complet din cazier.
Am mai gasit ceva ce mi se pare mie ciudat: la inmanarea citatiei zice ca nu se poate face unei persoane lipsit de uzul ratiunii, dar atunci cand imi enumera persoanele ce nu pot fi martori asistenti (art.92 alin.2) aceasta categorie nu mai este mentionata. Sa/nteleg ca pot fi martori asistenti?
:( Nu stiu de ce nu mentioneaza ,cred ca daca pica intreb de genul asta la exam ma iau dupa cod ...desi eu stiu..cum ar putea persoanele lipsite de uzul ratiunii sa fie martoti asistenti,parca nu merge :(

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)