Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P
Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.
Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!
Randamentul la invatat e normal sa fie scazut din cauza situatiei de incertitudine in care ne-au bagat cei din CSM.
In conditiile in care nu va fi aprobat examenul direct pe post in martie sau daca examenul pt INM se da deodata cu exmenul direct pe post, cu subiecte identice si se mai adopta si propunerile de stagiu/proba,atunci si eu renunt sa mai dau examen in continuare.Mie mi se par imposibile subiectele care se dau la INM fata de subiectele care se dau la examenul direct pe post.
Chiar daca am cazut de mai multe ori cu note peste 7 la admiterea directa pe post,cred ca in conditiile unor subecte comune pt ce cu/fara vechime, sansele mele de reusita sunt mult diminuate..
Pe de alta parte, nu accept ca un ciudat din CSM sa stearga cu buretele anii mei de munca pe care ii am in profesie si sa ma expedieze din nou la stagiu/proba in magistratura, cu riscul de excludere dupa 6 luni in conditiile in care i-mi pierd si locul de munca anterior.
Scuze de greseala gramaticala de mai sus i-mi pierd-.Crectez in= imi pierd = deoarece am vazut pe acest forum si licentiati in filologie care comenteaza la greseli gramaticale fara sa ne zica si ceva de drept.
Scuze de greseala gramaticala de mai sus i-mi pierd-.Crectez in= imi pierd = deoarece am vazut pe acest forum si licentiati in filologie care comenteaza la greseli gramaticale fara sa ne zica si ceva de drept.
LEX1, sunt de aceeasi parere cu tine, ni se pregateste o mare nedreptate. Nu vreau sa devin magistrat "de proba". Am cazut cu nota peste 7 si am hotarat ca anul asta sa mai incerc o data direct pe post, dar am incetat cu stresul si teroarea pt acest examen. M-am oprit si din invatat pt ca in conditiile astea de incertitudine nu am niciun spor si o sa reincep invatatul din aprilie. Ma uit in jurul meu si constat ca 90% din lucruri sunt mai importante decat acest examen, deci nu se termina viata daca nu voi intra si nici nu merita sa-mi distrug sanatatea si sa-mi neglijez in continuare familia pt a intra in magistratura.
Includerea unui test de limba straina in procedura de admitere, care sa fie punctat cel putin cu calificativul admis/respins, fara a fi luat in calcul la stabilirea mediei finale, e absolut necesara. E inadmisibil ca in secolul 21, atunci cand Romania este deja integrata in U.E. iar judecatorul roman a devenit si judecator unional, intrand adesea in forme de cooperare judiciara cu judecatori similari din alte state membre ale U.E., ca noi sa invocam cliseul comunist "noi suntem romani, procedura se desfasoara in limba romana". Romania a incetat demult sa fie o insula rupta de restul lumii. Politica izolationista s-a terminat in decembrie 1989, suntem integrati in marea familie europeana. Pana si la Academia de Politie "Al. I. Cuza" examenul de limba straina este proba obligatorie de concurs, iar candidatii respectivi nu au pretentia ca se pregatesc sa devina reprezentantii unei puteri a statului, in comparatie cu persoanele ce se pregatesc sa acceada in corpul magistratilor. Gandim inca dupa standardele anilor '80, cand toti romanii fugeau de studiul limbilor straine pentru ca, pe de o parte nu puteai invata mare lucru in afara de lb. rusa, iar pe de alta parte, chiar daca te indeletniceai cu asemenea preocupari intelectuale, nu prea aveai cum sa le folosesti, Romania fiind "rupta" de restul lumii. Situatia e cu totul alta in 2011!!!Cine se teme de un simplu test de limba straina nu are decat sa se apuce de studiu.