avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
un.coleg a scris:

Includerea unui test de limba straina in procedura de admitere, care sa fie punctat cel putin cu calificativul admis/respins, fara a fi luat in calcul la stabilirea mediei finale, e absolut necesara. E inadmisibil ca in secolul 21, atunci cand Romania este deja integrata in U.E. iar judecatorul roman a devenit si judecator unional, intrand adesea in forme de cooperare judiciara cu judecatori similari din alte state membre ale U.E., ca noi sa invocam cliseul comunist "noi suntem romani, procedura se desfasoara in limba romana". Romania a incetat demult sa fie o insula rupta de restul lumii. Politica izolationista s-a terminat in decembrie 1989, suntem integrati in marea familie europeana. Pana si la Academia de Politie "Al. I. Cuza" examenul de limba straina este proba obligatorie de concurs, iar candidatii respectivi nu au pretentia ca se pregatesc sa devina reprezentantii unei puteri a statului, in comparatie cu persoanele ce se pregatesc sa acceada in corpul magistratilor. Gandim inca dupa standardele anilor '80, cand toti romanii fugeau de studiul limbilor straine pentru ca, pe de o parte nu puteai invata mare lucru in afara de lb. rusa, iar pe de alta parte, chiar daca te indeletniceai cu asemenea preocupari intelectuale, nu prea aveai cum sa le folosesti, Romania fiind "rupta" de restul lumii. Situatia e cu totul alta in 2011!!!Cine se teme de un simplu test de limba straina nu are decat sa se apuce de studiu.

Sunt intru totul de acord.
Un magistrat ar trebui sa vorbeasca fluent cel putin o limba de circulatie... europeana.
Mai mult decat atat, in planul de actiune al Uniunii in domeniul justitiei exista o recomandare adoptata de Consiliu in care se prevede ca in urmatorii 5 ani, in scopul uniformizarii pregatirii magistratilor uniunii (deja suntem ai uniunii, nu doar ai Romaniei), cel putin UNUL DIN TREI magistrati din fiecare stat membru va trebui sa aiba indeplinta conditia participarii la un stagiu de pregatire profesionala IN ALT STAT MEMBRU. Iar peste 10 ani conditia participarii la un schimb de experienta in alt stat membru va fi, cel mai probabil, OBLIGATORIE pentru toti magistratii europeni. Cum o s-o rezolvam atunci?Ne ducem cu "expertul" lingvist dupa noi?Si daca intr-o zi ne suna la parchet sau la instanta un coleg magistrat din alt stat membru, sa se intereseze rapid, fara comisie rogatorie sau alta forma de cooperare judiciara, de stadiul unui dosar, macar sa afle daca e in lucru in tara noastra?Ce facem atunci?Ii inchidem telefonul in nas pana cand gasim un translator de engleza sau franceza?Il punem sa faca adresa in scris, tradusa, ca noi romanii judecam doar in romana?
UN COLEG, oare de ce nu a inceput experimentul cu limba straina CSM-L cu tine cand ai dat in 2009 examenul de admitere la INM?Oare trebuie sa intelegem ca nu era la fel de importanta si atunci limba straina ca si in 2011?Sau poate esti tu politicos si le urezi la toti restul sa aiba macar ei parte de ce n-ai avut tu...Ai mare grija ce faci tu cu limba engleza la examenul de absolvire de anul asta. Se aude pe surse ca vei sustine examenul de absolvire al INM-i in limba engleza la materiile de drept roman pt asi putea da seama reformatul CSM daca poti fi sau nu, un bun judecator stagiar ,,romano-european".
Eu oricum iti doresc multa bafta la examenul final de absolvire de anul asta si sper sa il dai totusi in limba romana!!!!!
@lex1
Eu am fost la scoala la vremea mea, sunt avansat la engleza si intermediar la franceza. Pe mine testul de limba straina m-ar avantaja, si de altfel in cadrul anului I INM examenul la limba straina este obligatoriu, fiind luat in calcul la media finala.
Pe baza rationamentului tau "ca altii n-au avut conditia asta la admitere", nu s-ar mai face niciun progres, in NICIUN domeniu, nefiind posibila schimbarea. Ne-am afla in continuare in conditiile anului 1995, cand intrarea in magistratura se facea inca pe baza repartitiilor guvernamentale, respectiv doar pentru cei care terminau facultati DE STAT, in ordinea mediilor. Mie mi-ar fi convenit sistemul ala, terminand la stat. Pe tine te-ar fi avantajat sistemul ala de admitere?
PS. Daca o parte din magistratii actuali nu cunosc nicio limba straina, nu e un argument ca nici magistratii viitori sa nu cunoasca una. Ne impotmolim in "glodul" trecutului daca nu facem reforme, iar Europa avanseaza, indiferent de interesele noastre. Protesteaza daca vrei, asta e viitorul si nu il poti tu tine in loc.

PS. La firma de avocatura din Bucuresti unde am sustinut un interviu in anul 2005 cand am venit din provincie, am dat proba orala in engleza, cu un avocat definitiv din cadrul casei de avocatura, fiind criteriul eliminatoriu. Am luat examenul atunci. Daca vrei sa discutam de necesitatea unor probe, s-ar parea ca mediul privat deja a luat-o inainte. E bine ca statul macar in anul 2011 se "urneste" din loc. Niciodata nu-i prea tarziu, dar trebuie inceput de undeva.
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
ContSters170696, utilizator
lex1 a scris:

UN COLEG, oare de ce nu a inceput experimentul cu limba straina CSM-L cu tine cand ai dat in 2009 examenul de admitere la INM?Oare trebuie sa intelegem ca nu era la fel de importanta si atunci limba straina ca si in 2011?Sau poate esti tu politicos si le urezi la toti restul sa aiba macar ei parte de ce n-ai avut tu...Ai mare grija ce faci tu cu limba engleza la examenul de absolvire de anul asta. Se aude pe surse ca vei sustine examenul de absolvire al INM-i in limba engleza la materiile de drept roman pt asi putea da seama reformatul CSM daca poti fi sau nu, un bun judecator stagiar ,,romano-european".
Eu oricum iti doresc multa bafta la examenul final de absolvire de anul asta si sper sa il dai totusi in limba romana!!!!!

@avm:
Ai dat-o rau in bara cu rationamentul tau.
Mi se pare socant sa te opui schimbarii doar pt. ca inainte se facea altfel.
Asta e cel mai deplorabil argument din cate ai putea aduce.
N-ar fi rau sa inveti o limba straina (asta dupa ce inveti limba romana).
Eu vorbesc engleza fluent, franceza si germana la nivel mediu si marturisesc ca toate astea au necesitat (si necesita in continuare) un efort deosebit.
Si sunt oarecum frustrat de faptul ca in ultimii 2 ani a cam trebuit sa o las mai moale cu studiul francezei si germanei pt. ca trebuie sa invat pt. admiterea in magistratura.
Tocmai de aia nu inteleg de ce un om care doreste sa ajunga intr-o pozitie de o asemenea anvergura si care necesita o deosebita deschidere refuza sa invete macar o limba straina.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)