un.coleg a scris:
Faptul ca nu m-am grabit sa fac copii a fost o alegere personala, gandindu-ma in prealabil sa imi asigur veniturile suficiente pentru a intretine si alte persoane in afara de mine in viata asta destul de grea. Asa au gandit si parintii mei, asa gandesc si eu, asta e deosebirea intre a-ti planifica viata si a te lasa dus de val in voia sortii, bazandu-te pe simpla speranta ca lucrurile "o sa se aranjeze ele cumva, chiar daca vor creste nevoile familiei". Rationamentul asta era valabil pana in 1990, dar de atunci incoace statul nu mai e un "tatuc" cu cetatenii sai, deci fiecare e dator sa se descurce, nu sa astepte maini intinse pentru ca vorba aia, avem familii...
Aici te cam hazardezi.
Apreciez in general opiniile tale dar aici omiti o categorie de candidati cu experienta.
Adica cei care au facut 1-2 copii in urma cu ceva ani cand totul era okay si veniturile erau rezonabile si (mai cu seama) stabile.
Si daca in contractual este admisa teoria impreviziunii de ce sa pretindem noi celor din jur sa faca previziuni fara marja de eroare pe 10 ani inainte.
Acum 10 ani (de fapt pana acum 3 ani) aveam un venit foarte bun care m-a ajutat sa-mi intemeiez o familie cu tot ce presupune un asemenea pas (cumparat + amenajat apartament in Bucuresti, apoi au aparut cei 2 copii).
Anii au trecut, viata s-a schimbat pt majoritatea romanilor asa cum lesne se poate vedea cu ochiul liber (dramatic pt foarte multi, suficient de mult pt. ceilalti incat sa schimbe datele problemei si abordarea propriei cariere).
Socot ca, asa cum ii sugerezi colegei sa-si va pastreze comentariile pentru situatiile particulare pe care le cunoaste, tot asa ai putea sa urmezi si tu indemnul asta.
No offence, e doar o sugestie.