avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
Stai dave, ca n-ai inteles. Citeste cu atentie. Am spus ca familia, copiii, nu sunt argumente pentru a solicita un tratament preferential pe logica "noi avem copii, rugam CSM-ul sa aiba asta in vedere cand stabileste modalitatea de admitere in magistratura, in sensul de a fi mai usor pentru noi decat tinerii abolventi". E ca si cum ar trebui sa ii sanctionam pe cei care nu au copii in fatza celor care s-au preocupat de viata de familie. Cand veniturile iti ajungeau, probabil nu te gandeai sa accezi in magistratura, fiind multumit si impacat sufleteste atat cu profesia, cat si cu salariul, deci nu iti poate reprosa nimeni, Doamne fereste, ca ti-ai intemeiat o familie. Copiii sunt scopul vietii noastre pe acest pamant.
Pe de alta parte, alta e situatia celor care, desi si-au dorit inca din facultate sa ajunga magistrati, s-au gandit ca n-ar strica mai intai sa faca 1- 2 copii, ca "o sa aiba grija statul de ei cand va veni vorba de admitere, si apoi de transfer". Consider ca asta e ipocrizie, pentru ca in orice sistem civilizat din lumea asta admiterea in magistratura e anevoioasa si presupune sacrificii, prin urmare daca iti doresti asta inca din tinerete, e bine sa iei in calcul acest aspect cand te gandesti sa faci copii.
Altfel, ajungem la ipoteza absurda cand folosim copiii ca scuza premeditata pentru a solicita un tratament preferential, ceea ce nu e doar incorect din punct de vedere al normelor antidiscriminare, dar si un pacat in fatza altor "instante", de ordin moral...
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
ContSters170696, utilizator
davegahan =D>
Pe de alta parte, alta e situatia celor care, desi si-au dorit inca din facultate sa ajunga magistrati, s-au gandit ca n-ar strica mai intai sa faca 1- 2 copii, ca "o sa aiba grija statul de ei cand va veni vorba de admitere, si apoi de transfer"

nu cred ca un om care termina pe bune facultatea si vrea sa intre in magistratura gandestea asa, cu tot respectul ...

Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
carmen_miron, utilizator
Stimate " un coleg"
In general apreciez, asa cum am mai spus interventiile dvs, insa ultimul alineat al mesajului dvs lasa mult de dorit si ridica semne de intrebare....
Si altii si-au planificat cum au putut mai bine viata, nu au lasat totul "in voia sortii" si nici nu s-au lasat " dusi de val"; din pacate, viata reala nu e ca matematica pura unde totul e clar, fix - neprevazutele ce se pot " arata" sunt multe.....( acest aspect a fost f bine explicat de davegahan - slujbe bine platite, situatii financiare stabile " au sarit in aer") .Si atunci- esti obligat sa te reorientezi- si pentru ca ai acest drept, ti-l si exerciti!
Sa va fie bine, sa aveti parte numai de situatii obiective, care pot fi prevazute, sa nu va " treziti" niciodata in situatii limita in care trebuie sa gasiti " iesiri" limita....dar sa stiti ca viata ofera tuturor si surprize! ( placute sau mai putin placute)
Toate bune!
s-au iscat deja cam multe polemici si e pacat. A ajunge magistrat e pana la urma o chestiune de optiune personala si depinde de fiecare cat de mult isi doreste acest lucru si cat de mult e dispus sa faca pentru asta. Sa nu uitam ca admiterea direct pe post e de fapt o exceptie de la regula si ca regula o constituie trecerea prin INM. Desi recunosc ca fiind mai practica si mai apropiata de necesitatile mele actuale prima modalitate (a nu se citi facila !), trebuie sa recunosc ca INM-ul il consider cea mai sanatoasa metoda de pregatire pentru a ajunge un bun magistrat. Si nu as dori sa imi fie luata in nume de rau aceasta apreciere, pentru ca, repet, si eu fac parte din tagma celor cu cel putin 5 ani vechime in specialitate juridica. dar haideti sa ne intrebam ce-am fi facut daca nu exista aceasta "bresa" in lege ? Eram nevoiti fie sa ne conformam si sa facem INM-ul, fie sa renuntam. Ideea e ca orice se poate oricand intampla si asta e riscul.
Si eu m-am casatorit si am facut doi copii si am amanat poate in mod nejustificat sa realizez ce mi-am dorit mereu si imi asum aceasta decizie. Nu e nimeni vinovat ca am fost fraiera (atentie, vorbesc strict in numele meu, a nu se interpreta !) si nu m-am prezentat in '98, cand am terminat, la concursul unic pe tara pe vremea aceea, preferand sa ma angajez si motivand ca ma voi prezenta anul viitor. Anul viitor deja s-a infiintat INM--ul, daca nu ma insel, si totul s-a schimbat ! Apropo, am fost colega de facultate cu Cristi Danilet si el, ca si multi alti colegi, au avut prezenta de spirit sa faca acest pas atunci. Bravo lor ! Acum, n-am decat sa-mi asum riscul schimbarilor ! Conteaza insa ce-mi doresc cu adevarat sa realizez in viata si cat de mult sunt dispusa sa fac si sa sacrific pentru asta ! Niciodata nu e prea tarziu !
un.coleg a scris:

Stimata doamna,

Forumul este un spatiu public destinat accesarii de catre orice persoana interesata, si nu un club exclusivist.

Stimate domn,
In primul rand, nu ti-am interzis sa accesezi, doar sa-ti pastrezi parerile deplasate pentru tine.
Acest topic a fost deschis, de catre mine-ce-i drept ,in speranta de a face schimb de idei in timp ce parcurgem materia.Iar, tu nu te poti numi "persoana interesata", atat timp cat nu ai venit cu nici studiu de caz concret....ma refer la spete sau aspecte de drept controversate.
Dar, pentru ca unii se cred superiori si atot cunoscatori, au decis sa-i blameze pe cei care au scris pe acest topic si sa-i deturneze de la scopul initial.
Drept urmare, ceea ce ar fi trebuit sa fie constructiv, este acum distructiv.
Iar, tu nu te poti numi "persoana interesata", atat timp cat nu ai venit cu nici studiu de caz concret....ma refer la spete sau aspecte de drept controversate.
Nici nu cred ca ai observat ca nu se mai discuta probleme de drept....ci doar aspecte de socializare sau, mai bine zis, de salbaticire....suprematia leului in jungla, care pe care.
Daca ai citi cu atentie, ai fi vazut ca eu sunt de acord cu orice forma de admitere in magistratura, dar sa fie pertinenta si concludenta, si in acelasi timp abordabila din toate punctele de vedere(ma refer material, social, demografic).
Inainte de a fi orice altceva in viata, suntem OAMENI...si atunci ne raportam la aceasta situatie, avand in vedere aici toate aspectele.
Nu eu am intrat pe topicul cu admiterea INM ca sa-i blamezi ca sunt oameni de nimic, ci voi cei cu INM-ul sau aspiranti la INM, ati intrat pe acest topic si ne-ati jignit.Noi nu am facut decat sa va raspundem.Chestia cu "capul plecat, sabia nu-l taie" este doar fabula.
Toti cred ca muncim de la 22 de ani, unii muncim de cand am terminat liceul...altii au avut situatii familiale complexe(parinti paralizati sau cu probleme majore de sanatate, frati de intretinut la scoala ,unii nu mai avem parinti, etc).
INAINTE DE A ARATA PAIUL DIN OCHIUL ALTUIA, VEZI BARNA DIN OCHIUL TAU.

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)