avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

ADMITERE MAGISTRATURA MARTIE 2011

Salutare celor cu note sub 7.00,
stiu ca va este foarte greu si ca acum va lingeti ranile, dar fruntea sus.
"NU MOR CAII CAND VOR CAINII":P

Eu am avut un soc emotional dupa examen...am plans 1 ora si eram hotarata sa nu mai incerc si a treia oara.Am gresit iar prosteste, nu m-am concentrat destul...efectiv nu stiu ce s-a intamplat cu mine, dar, acum nu mai are rost sa gasesc scuze.

Dar, am ajuns acasa, mi-am privit fetita si mi-am adus aminte pentru ce lupt.
Asa ca pana la 1decembrie nu pun mana pe nicio carte.
Dupa aceea de la capat!

Va astept pe toti sa reveniti in forta.
multumesc pentru raspuns. Poate si voi si eu vom mai sustine acest examen si cu maturitatea de care dam dovada poate il vom lua.
Totodata ma intreb de ce pe alocuri aud ca nu sunt posturi in magistratura cand examinand raportul pe primele 6 luni ale lui 2010 am constatat multe locuri vacante si o mai mare incarcatura a cauzelor pe cap de judecator!? Chiar daca raportul vizeaza primele 6 luni ale anului trecut totusi nu vad o modalitate de ocupare acestora. Deci nu vad rationamentul prin care se tot evita acest examen direct pe post. Stiu ca tema aceasta a fost dezbatuta pe forum , totusi ma gandeam asa... reevaluam sansele de a se da un nou examen...
Locuri sunt si vor fi berechet pt. ca trebuie sa fie indeplinite conditiile din MCV, plus intrarea in vigoare a noilor coduri, ceea ce presupune infiintarea unor tribunale si complete specializate (ex. minori, judecator de instructie, etc)
aditanase a scris:

stimate domnule davegahan,vad ca doriti sa candidati la inteligentul anului pe acest forum,e doar al dvs.si al celor cativa amici cu care nu am nimic si le doresc mult succes,dar la inm,nu la ploconul direct pe post,doar prin toceala,fara stiinta....ca sa lamurim definitiv si irevocabil,am absolvit la zi o facultate avandu-i printre profesori pe Gheorghe Beleiu, Corneliu Barsan sau Francisc Deak,asa ca nu e cazul sa va dati cu parerea ce facultati au absolvit altii....cert e un lucru:nu se compara experienta de avocat cu ceea ce presupune cu adevarat sa fii magistrat,ca avocat aperi pozitia partii pe care o reprezinti,ca magistrat/judecator,trebuie sa fii echilibrat,niciodata un avocat nu vede echilibrul ci doar interesul partii aparate,a judeca e cu totul altceva!de ce ti se pare aberant ca ridic problema prezumtiei absolute de stiinta a celor cu 5 ani vechime,indiferent unde e facuta?daca cei mai buni trebuie sa intre,atunci singura conditie de inscriere la examen trebuie sa fie exclusiv calitatea de licentiat si lipsa antecedentelop penale!pe de alta parte,e aberant ca prin doua cai,una mai usoara,ex.direct pe post si alta mai grea,INM ul,sa se dobandeasca aceleasi drepturi,ba mai nmult,te trezesti cu un examen judecator sau procuror definitiv,nu e cinstit si stii bine!iti urez succes si sper sa se anuleze examenul direct pe post,sa devina inm ul de un an si sa fie 3-4 examene pe an la inm!

Nu intentionam sa intru in aceasta discutie dar din principiu nu imi plac oamenii care generalizeaza. Am luat examenul de intrare in magistratura - direct pe post -cu o nota destul de mare (peste 8 - oricum, undeva foarte in susul listei). Eu chiar am facut facultatea cu Beleiu, Barsan, Deak, Filipescu, Ciobanu, Filipas, Bulai si etc., toate numele mari dupa care se invata pentru examene. Am un examen de definitivat ca magistrat numai ca m-am hotarat eu la un moment dat sa ma fac avocat. Si m-am dus frumos la examen national, la bucuresti, unde m-au examinat Ciobanu si Neagu, printre altii, am luat examenul cu o nota tot in susul listei. Au trecut multi ani de atunci si m-am hotarat ca vreau sa ma intorc magistrat. Drept pentru care m-am dus la examen, pe care l-am luat, dupa cum am precizat anterior. Am lucrat ca avocat si pe civil si pe penal. Nu sunt materii incompatibile si fiecare are frumusetea ei. Nu am scris cele de mai sus pentru a ma lauda, ci doar ca situatie care poate aparea. Nu cred ca cineva ar putea spune despre mine ca nu stiu civil sau penal (prima etapa de magistratura a fost ca procuror). Cunosc oameni care au dat examenul si nu l-au luat dar acest lucru nu ma face sa-i consider prost pregatiti. Printre ei sunt oameni de foarte buna calitate profesionala si umana, care vor face cinste profesiei de magistrat atunci cand vor lua examenul. In acelasi timp cunosc judecatori absolventi de INM care nu stiu cu ce se mananca o institutie juridica pentru ca de la mama lor le lipseste hai sa spunem "materia cenusie". In acelasi timp cunosc absolventi tot de INM care sunt buni. Daca nu ai minte poti sa faci 10.000 de cursuri, paracursuri, Institute si parainstitute, tot degeaba. De aceea draga adita tanase nu e bine si frumos sa generalizezi. Presupanand ca as fi vrut sa dau examen la INM, in conditiile in care eu am deja calitatea de magistrat definitiv (examen comun cu judecatorii - luat tot cu nota in susul listei), crezi ca puteam fi numit judecator stagiar ?
In concluzie, nu mai generaliza, ca nu-i frumos si nici nu da bine la CV.:D
distinsa doamna nicole,din principiu nu e cazul sa luati apararea altor persoane daca nu sunteti avocat desemnat din oficiu!nici eu nu sustin ca toti sunt tocilari sau nepotriviti dar reamintesc ca principiul potrivit caruia exceptia e de stricta interpretare si aplicare tinde sa defina regula,in referire la accesul direct pe post in magistrayura!asadar,sustin teza accesului pe usa din fata,pe la inm,macar si din motivul ca acea conditie e una exagerata,nerealista,prezuma absolut ca orice jurist,indiferent unde a prestat 5 ani si acum cati ani,e competent sa devina magistrat,ceea ce e vadit neconform cu realitatea....ori dam toti examen,si si9ngurul criteriu e examenul si competenta,ori dam toti la inm,si intra cei mai buni....mult succes tuturor!
@Ionutz

Pana acum singura conditie din MCV ce trebuie indeplinita este eliminarea discriminarilor intre modalitatile de recrutare ale magistratilor si definitivarea acestora pe post (parca punctul 5 din raport). Despre marirea schemelor nu spune nimeni nimic. In ceea ce priveste "judecatorul de instructie", da-mi voie sa spun ca aici esti putin "urechist". Se numeste judecator de drepturi si libertati si va fi un magistrat judecator care se va ocupa de luarea masurilor preventive, a masurilor de siguranta precum si autorizarea perchezitiilor + interceptarilor audio - video. Problema e deja rezolvata, acesti judecatori existand de facto si in ziua de azi, atributiile fiind indeplinite de judecatorii din sectiile penale, prin rotatie (adica se face de serviciu, pe intelesul comun). Asa va fi si pe viitor, nu se vor infiinta "complete specializate de arestari si interceptari" intrucat respectivii ar fi lipsiti in majoritatea timpului de obiectul muncii. Cat despre complete specializate de minori si familiei, nu stiu ce vechime ai tu si unde profesezi, dar se vede ca cu materia dreptului civil nu prea ai treaba...aceste complete specializate exista deja in lege, functioneaza la nivelul tuturor instantelor, si nimeni nu va infiinta instante speciale intrucat ar fi lipsite de eficienta practica si ar costa foarte mult. Faptul ca ignorati realitatea considerand ca "exista locuri berechet" e doar semn de imaturitate, contrar scopului acelor 5 ani de vechime pe care ii invocati atat de frecvent si convenabil.

@nicole_dani

Lipsa de minte e valabila doar in cazul unor auditori de justitie, existand cumva, per a contrario, o prezumtie absoluta de inteligenta pentru candidatii cu 5 ani vechime?Altfel spus, daca sunt batran sunt in mod automat si destept, echilibrat si cunoscator de carte?Interesanta teorie...sincer

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura examen aproape reusit musty musty Salutare tuturor celor care urmaresc aceasta sectiune a forumului! Eu, unul, nu sunt un membru nici prea vechi si nici foarte activ... m-am concentrat mai ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)