ca si unii dintre voi am incercat dar nu am reusit sa iau examenul direct pe post pentru cei cu vechime de minim 5 ani. Mai mult v-am urmarit comentariile decat am luat parte la ele. Ca si voi speram sa se dea examen in luna martie dar ...
Eu voi implini atunci 39 de ani; ma intrebam ce varsta medie este pentru cei ce tind sa ia acest examen, sau care este cal mai in varsta sau cel mai tanar; nu cumva eu sunt prea batran si din cauza asta nu fac fata? Sa ma scuzati , in acest fel nu vreau sa fiu indiscret referitor la varsta voastra.
stimate domnule davegahan,vad ca doriti sa candidati la inteligentul anului pe acest forum,e doar al dvs.si al celor cativa amici cu care nu am nimic si le doresc mult succes,dar la inm,nu la ploconul direct pe post,doar prin toceala,fara stiinta....ca sa lamurim definitiv si irevocabil,am absolvit la zi o facultate avandu-i printre profesori pe Gheorghe Beleiu, Corneliu Barsan sau Francisc Deak,asa ca nu e cazul sa va dati cu parerea ce facultati au absolvit altii....cert e un lucru:nu se compara experienta de avocat cu ceea ce presupune cu adevarat sa fii magistrat,ca avocat aperi pozitia partii pe care o reprezinti,ca magistrat/judecator,trebuie sa fii echilibrat,niciodata un avocat nu vede echilibrul ci doar interesul partii aparate,a judeca e cu totul altceva!de ce ti se pare aberant ca ridic problema prezumtiei absolute de stiinta a celor cu 5 ani vechime,indiferent unde e facuta?daca cei mai buni trebuie sa intre,atunci singura conditie de inscriere la examen trebuie sa fie exclusiv calitatea de licentiat si lipsa antecedentelop penale!pe de alta parte,e aberant ca prin doua cai,una mai usoara,ex.direct pe post si alta mai grea,INM ul,sa se dobandeasca aceleasi drepturi,ba mai nmult,te trezesti cu un examen judecator sau procuror definitiv,nu e cinstit si stii bine!iti urez succes si sper sa se anuleze examenul direct pe post,sa devina inm ul de un an si sa fie 3-4 examene pe an la inm!
Noutati ceva?!!? Ca vad ca asteptarea e cam lunga! Din cate se barfeste prin unele instante codurile noi nu intra anul acesta in vigoare! Cica mai intai trebuiesc organizate cursuri pentru pregatirea magistratilor si "dupe" aia vor intra in vigoare!
Cica cei din INM se gandesc la organizarea unor cursuri incepand din vacanta judecatoreasca si pana la finele anului ca sa-i pregateasca pe magistratii in functie!
Atunci putem da si noi cu presupusul cam ce materii se vor da in nov.
Plus unificarea jurisprudentei......eheeee! :D
ca si unii dintre voi am incercat dar nu am reusit sa iau examenul direct pe post pentru cei cu vechime de minim 5 ani. Mai mult v-am urmarit comentariile decat am luat parte la ele. Ca si voi speram sa se dea examen in luna martie dar ...
Eu voi implini atunci 39 de ani; ma intrebam ce varsta medie este pentru cei ce tind sa ia acest examen, sau care este cal mai in varsta sau cel mai tanar; nu cumva eu sunt prea batran si din cauza asta nu fac fata? Sa ma scuzati , in acest fel nu vreau sa fiu indiscret referitor la varsta voastra.