avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in CCJ?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in CCJ?

Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar la Colegiul Consilierilor Juridici . Acest lucru se poate face numai la Bucuresti, sau si in orasul Galati?
Cei doi ani de munca , fara indrumator se pot considera perioada de stagiu ?
Cel mai recent răspuns: integra solutions , Consilier juridic 09:13, 23 Aprilie 2008
Petrisor Laura a scris:

De exemplu la Cj_ Colegiul nu i-a in considerare vechimea de consilier juridic cu carte de munca de 1 an si 3 luni .....
Adica , absolventul de drept se angajeaza la o firma privata pe post de consilier juridic are vechime de 1 an si 3 luni si totusi ar vrea sa se inscrie in Colegiu .... dar aici ii se spune ca va fi stagiar 2 ani de la data inscrierii in Colegiu.
No coment


La debutul exercitării profesiei (nicidecum la data inscrierii in Colegiu), consilierul juridic efectuează obligatoriu un stagiu de pregătire profesională cu durata de 2 ani, perioadă în care are calitatea de consilier juridic stagiar - art.12 alin.1din legea nr.514/2003
Chiar ca este ciudat cum au stabilit cei de la Cluj acest lucru... :-/

Lamuriti-ma si pe mine care este diferenta dintre
242102 jurisconsult
242103 consilier juridic.
Pentru mine este un joc de cuvinte. Unul da consultanta? si celalat are o vechime mai mare in domeniu?
La institutiile publice consilierul este considerat ca grad superior.
Amandoi fac acelasi lucru .... doar denumirea difera :) . La institutiile publice funcţiile publice de execuţie sunt structurate pe grade profesionale, după cum urmează:
a) superior, ca nivel maxim;
b) principal;
c) asistent;
d) debutant.
Scuze dar eu nu inteleg ceva:daca te inscrii in Colegiu inseamna ca esti consiler juridic stagiar pe o perioada de 2 ani...Si in aceasta perioda sunt trimisa pe langa un consilier definitiv numit de cei din Colegiu sau pot sa imi caut singura un loc de munca?Sunt conditionata de cei 2 ani de stagiu sau nu are importanta unde il fac(stagiul),important e sa fiu inscrisa in Colegiu?Multumesc si scuze de intrebarea asta aiurea dar eu nu sunt inca lamurita.
Consilier juridic stagiar esti la debutul exercitarii profesiei (la data incadrarii sau numirii) si nicidecum la data inscrierii in Colegiu.
Te poti angaja si fara sa fii inscrisa intr-un Colegiu.

Alte discuții în legătură

Este obligatoriu sa ma inscriu intr-o asociatie de consilieri juridici? Luciana21 Luciana21 Am si eu o intrebare: Am absolvit Dreptul in 2007,dar m-am angajat abia in februarie 2008.Nu m-am inscris in colegiu fiindca am cunostinte care mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Dosar inscriere in ccj dana13 dana13 In momentul depunerii dosarului de inscriere la ccj ce meserie trebuie inscrisa in cartea de munca? Jurist, jurisconsult, consilier juridic sau oricare ... (vezi toată discuția)
Cor - jurisconsult sau consilier juridic? Doresc sa va supun atentiei o “discutie” in legatura cu doua notiuni: aceea de “consilier juridic” si respectiv cea de “jurisconsult”. Scopul ... (vezi toată discuția)