avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Laura2626 a scris:

davegahan a scris:

Eu am cautat-o in google pe Mihaela Ciobanu si, in afara de culegerea de teste grila din care am scos intrebarea de mai sus nu am gasit nimic.

[ link extern ]

Eu am mai gasit o enormitate in culegerea de grile de mai sus:
E vorba de intrebarea 1 de la grilele de Procesual Civil care suna asa:

Sunt de competenta exclusiva a judecatoriei:
a)cererile de imparteala judiciara
b)cererile in materie succesorala
c)cererile neevaluabile in bani

Desi art.2 pct.1 lit. a) teza a II-a din CPC spune clar ca cererile neevaluabile in bani in materie comerciala sunt de competenta materiala de prima instanta a tribunalului, doamna Mihaela Ciobanu da ca fiind corecte toate cele 3 variante de mai sus.

Pe celelate topice au fost la fel discutii referitoare la cartea de grile a Mihaelei Ciobanu si erau multe grile cu semnul intrebarii. Parerile sunt impartite referitor la aceasta carte. Unii sunt de acord cu ea, altii nu, in fine.
M-am uitat in CPC fiindca ma gandeam la mica reforma care a introdus articole. Este un 1 indice 1 care nu are legatura cu grila. Si eu as fi spus tot c si nu toate trei.
Me_Isa problema era ca au fost luate in considerare toate trei raspunsurile. Pentru a si b nu am gasit stipulat nimic la competenta judecatoriei.

Si nu face distinctia intre materie comerciala si civila.

Pentru raspunsurile de la literele a si b te uiti la competenta tribunalului care spune: Sunt de competenta tribunalului in prima instanta "procesele si cererile in materie civila(..) cu exceptia cererilor de imparteala judiciara, cererile in materie succesorala, a cererilor neevaluabile in bani(..)"
Trebuia intr-adevar sa specifice la raspunsul de la litera c) ca se refera la materie civila pentru a nu lasa loc la interpretari
Me_Isa a scris:

Laura2626 a scris:

davegahan a scris:

Eu am cautat-o in google pe Mihaela Ciobanu si, in afara de culegerea de teste grila din care am scos intrebarea de mai sus nu am gasit nimic.

[ link extern ]

Eu am mai gasit o enormitate in culegerea de grile de mai sus:
E vorba de intrebarea 1 de la grilele de Procesual Civil care suna asa:

Sunt de competenta exclusiva a judecatoriei:
a)cererile de imparteala judiciara
b)cererile in materie succesorala
c)cererile neevaluabile in bani

Desi art.2 pct.1 lit. a) teza a II-a din CPC spune clar ca cererile neevaluabile in bani in materie comerciala sunt de competenta materiala de prima instanta a tribunalului, doamna Mihaela Ciobanu da ca fiind corecte toate cele 3 variante de mai sus.

Pe celelate topice au fost la fel discutii referitoare la cartea de grile a Mihaelei Ciobanu si erau multe grile cu semnul intrebarii. Parerile sunt impartite referitor la aceasta carte. Unii sunt de acord cu ea, altii nu, in fine.
M-am uitat in CPC fiindca ma gandeam la mica reforma care a introdus articole. Este un 1 indice 1 care nu are legatura cu grila. Si eu as fi spus tot c si nu toate trei.
Me_Isa problema era ca au fost luate in considerare toate trei raspunsurile. Pentru a si b nu am gasit stipulat nimic la competenta judecatoriei.

Si nu face distinctia intre materie comerciala si civila.

Pentru raspunsurile de la literele a si b te uiti la competenta tribunalului care spune: Sunt de competenta tribunalului in prima instanta "procesele si cererile in materie civila(..) cu exceptia cererilor de imparteala judiciara, cererile in materie succesorala, a cererilor neevaluabile in bani(..)"
Trebuia intr-adevar sa specifice la raspunsul de la litera c) ca se refera la materie civila pentru a nu lasa loc la interpretari

Exact, dar daca ea nu specifica in enunt nici eu nu sunt in stare sa ghicesc in stele care competenta este si care nu. Tocmai de aceea nu imi prea plac mie grilele din aceasta carte, implica un fel de anticipare a anticipatiei. Este parerea mea.

Acum mai este o alta problema. In vara vom sustine examen cu modificarile din mica reforma si sincer eu nu am gasit carti de grile care sa contina modificarile acestea, ma refer la proceduri. Tot ce este scos pe piata nu apare si 202/2010. Ar fi cazul ca autorii sa-si reediteze editiile caci altfel una invatam si alta apare in grile.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
ContSters164423, utilizator
Dupa toata ameteala cu Mihaela Ciobanu, niste grile pe civil general:

1. Este imprescriptibil dreptul la acţiunea:
a) prin care se solicită anularea unui act de stare civilă;
b) în stabilirea paternităţii;
c) în resciziune.

2. Sunt acţiuni în contestaţie de stat prescriptibile extinctiv:
a) acţiune în nulitatea căsătoriei;
b) acţiunea în tăgăduirea paternităţii;
c) acţiunea în contestaţia recunoaşterii de filiaţie;

3. Conversiunea actului juridic nul:
a) este posibilă numai în cazul nulităţii relative;
b) este posibilă în cazul nulităţii absolute;
c) intervine indiferent de întinderea nulităţii.

4. Spre deosebire de nulitate, caducitatea:
a) presupune o cauză de nevalabilitate ulterioară încheierii actului
juridic;
b) presupune un act juridic valabil încheiat;
c) se aplică numai în materia liberalităţilor.

5. În cazul condiţiei suspensive, până la îndeplinirea acesteia (pendente conditione):
a) dacă debitorul plăteşte, atunci plata este valabilă şi liberatorie;
b) obligaţia se stinge prin compensaţie;
c) prescripţia nu începe să curgă.

6. Nulitatea relativă intervine în cazul:
a) vânzării unui teren agricol situat în extravilan cu nerespectarea dreptului
de preempţiune;
b) neexecutării culpabile a obligaţiei asumate prin contract;
c) lipsei discernământului.

7. Cursul prescripţiei extinctive se întrerupe în cazul:
a) introducerii reclamaţiei administrative prealabile;
b) recunoaşterii dreptului a cărui acţiune se prescrie;
c) în care creditorul este împiedicat să facă acte de întrerupere.

8. Este vorba de un act juridic declarativ în cazul:
a) cesiunii de creanţă;
b) acceptării moştenirii;
c) convenţiei de ipotecă.

9. Pentru a fi valabilă, cauza (scopul) actului juridic trebuie, printre altele, să fie:
a) probată;
b) reală;
c) posibilă.

10. Dolul:
a) atrage nulitatea absolută atunci când este săvârşit cu rea-intenţie;
b) este o eroare provocată;
c) atrage nulitatea relativă chiar şi atunci când este incident (secundar).

1a, 2b, 3b, 4b, 5c, 6c, 7b, 8b, 9b, 10b
(primele 2 intrebari sunt din dreptul familiei, nu intra in materia pt examen)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2011
forgotten_sunrise, utilizator
1a
2b
3b
4b
5c
6c
7b
8b
9b
10b

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)