Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
davegahan a scris:
Eu am cautat-o in google pe Mihaela Ciobanu si, in afara de culegerea de teste grila din care am scos intrebarea de mai sus nu am gasit nimic.
[ link extern ]
Eu am mai gasit o enormitate in culegerea de grile de mai sus:
E vorba de intrebarea 1 de la grilele de Procesual Civil care suna asa:
Sunt de competenta exclusiva a judecatoriei:
a)cererile de imparteala judiciara
b)cererile in materie succesorala
c)cererile neevaluabile in bani
Desi art.2 pct.1 lit. a) teza a II-a din CPC spune clar ca cererile neevaluabile in bani in materie comerciala sunt de competenta materiala de prima instanta a tribunalului, doamna Mihaela Ciobanu da ca fiind corecte toate cele 3 variante de mai sus.
Pe celelate topice au fost la fel discutii referitoare la cartea de grile a Mihaelei Ciobanu si erau multe grile cu semnul intrebarii. Parerile sunt impartite referitor la aceasta carte. Unii sunt de acord cu ea, altii nu, in fine.
M-am uitat in CPC fiindca ma gandeam la mica reforma care a introdus articole. Este un 1 indice 1 care nu are legatura cu grila. Si eu as fi spus tot c si nu toate trei.
Me_Isa problema era ca au fost luate in considerare toate trei raspunsurile. Pentru a si b nu am gasit stipulat nimic la competenta judecatoriei.
Si nu face distinctia intre materie comerciala si civila.
Laura2626 a scris:
davegahan a scris:
Eu am cautat-o in google pe Mihaela Ciobanu si, in afara de culegerea de teste grila din care am scos intrebarea de mai sus nu am gasit nimic.
[ link extern ]
Eu am mai gasit o enormitate in culegerea de grile de mai sus:
E vorba de intrebarea 1 de la grilele de Procesual Civil care suna asa:
Sunt de competenta exclusiva a judecatoriei:
a)cererile de imparteala judiciara
b)cererile in materie succesorala
c)cererile neevaluabile in bani
Desi art.2 pct.1 lit. a) teza a II-a din CPC spune clar ca cererile neevaluabile in bani in materie comerciala sunt de competenta materiala de prima instanta a tribunalului, doamna Mihaela Ciobanu da ca fiind corecte toate cele 3 variante de mai sus.
Pe celelate topice au fost la fel discutii referitoare la cartea de grile a Mihaelei Ciobanu si erau multe grile cu semnul intrebarii. Parerile sunt impartite referitor la aceasta carte. Unii sunt de acord cu ea, altii nu, in fine.
M-am uitat in CPC fiindca ma gandeam la mica reforma care a introdus articole. Este un 1 indice 1 care nu are legatura cu grila. Si eu as fi spus tot c si nu toate trei.
Me_Isa problema era ca au fost luate in considerare toate trei raspunsurile. Pentru a si b nu am gasit stipulat nimic la competenta judecatoriei.
Si nu face distinctia intre materie comerciala si civila.
Pentru raspunsurile de la literele a si b te uiti la competenta tribunalului care spune: Sunt de competenta tribunalului in prima instanta "procesele si cererile in materie civila(..) cu exceptia cererilor de imparteala judiciara, cererile in materie succesorala, a cererilor neevaluabile in bani(..)"
Trebuia intr-adevar sa specifice la raspunsul de la litera c) ca se refera la materie civila pentru a nu lasa loc la interpretari