avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
emmav a scris:
Intr-adevar si eu stiu ca se motiveaza. Da-ne te rog si rasp. la grila nr. 2...

Raspunsul dat de autori e doar b).
Dar mi e mise pare normal sa fie si a). Sa fie vreo greseala?
damy a scris:

in materie civila, poate fi supusa revizuirii o hotarare a tribunalului prin care acesta evoca fondul, in situatia in care hotararea nu este susceptibila de apel ci de recurs?

hmmm...as zice ca da
stiu textul lui 322 dar
stiu ca citisem ca revizuirea priveste toate hot prin care s a rezolvat fondul pretentiei deduse judecatii

Patrick_ a scris:

damy a scris:

in materie civila, poate fi supusa revizuirii o hotarare a tribunalului prin care acesta evoca fondul, in situatia in care hotararea nu este susceptibila de apel ci de recurs?

Cu revizuire se pot ataca hotarari "ramase definitive" adica hot care indiferent de instanta care le-a pronuntat, nu mai pot sa fie atacate in caile de atac ordinare.

Dupa mine se poate ataca o hot care nu mai este susceptibila nici de apel nici de recurs, pentru motivele de revizuire, indiferent la ce instanta ar ramane definitiva.

recursul si revizuirea pot fi promovate concomitent
revizuirea nu e conditionata de exercitarea prealabila a recursului
revizuirea- erorilor de fapt
recurs- in primul rand erori de drept
La procedura penala si-a cumparat cineva Cpp adnotat al lui Neagu si Damaschin din 2010?
asta adica:
[ link extern ] /
emmav a scris:

Scuze, raspunsul era pt. Lucutel. :D

mersi, emmav
:(
de abia acum am inceput sa rumerg modificarile din minunata lege 202
am un supliment de curs care discuta modificarile....dar nu ajunsesem decat pana la necompetenta materiala si teritorial exclusiva care poate fi invocata in prima instanta in limine litis.#-o

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)