Patrick_ a scris:
Multumesc lucutel :)
Deci orice viciu de procedura in afara de introducerea tardiva a recursului, se poate invoca pe calea contestatiei in anulare daca nu s-a judecat in nici o faza procesuala si a fost invocat inclusiv in recurs?
Sau doar viciile de procedura ale recursului?
aaa...pai, nu chiar!
se pot invoca pe calea contestatiei in anulare
doar motivele expres si limitativ prevazute de lege( viciile de procedura la care se refera decizia TS sunt :nelegala citare a parti la termenul la care a avut loc judecta/nesocotirea competentei de ordine publica- caci era vb despre contestatie in anulare de drept comun)
e admisibila doar in cazul hot irevobabile si atunci cand motivele nu au putut fi invocate pe calea apelului sau recursului
TS spune ca contestatia poate fi primita pentru motivele prevazute de lege, in toate cazurile in care recursul a fost s
olutionat fara sa fi fost judecat in fond...cu exceptia cazului in care recursul a fost respins ca tardiv
deci contestatia poate fi primita cand motivele au fost invocate prin cererea de recurs dar :
1. intanta le a respins pentru ca avea nevoie de verificari de fapt(si nu sunt suficiente probe administrate in cauza) sau
2 recursul a fost
respins fara sa fi fost judecat in fond( cand recursul e anulat ca netimbrat, cand s a perimat, s au respins ca neregulat introdus)
cam asta am inteles eu
doar ce am trecut prin procedura civilaB-)