Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Da, eu chiar consider ca nu ai fi obligat sa suspenzi...De exemplu daca tu mai ai un martor de audiat pe latura penala, dar pe latura civila mai ai de audiat 3-4 martori pt prejudiciu, e aproape evident ca ai solutiona latura penala anterior si n-ar mai fi necesar sa suspenzi latura civila, ar putea merge in paralel. Dar acum ce sa zic, astea sunt aspecte de oportunitate, de ce se intampla in concret...in practica lucrurile nu mai sunt asa batute in cui. Dar voi pt admitere invatati cum zice domnul Udroiu...daca zice numai sentinta, asa faceti la admitere si apoi cand veti ajunge in practica va adaptati cazului concret.
Pai din cate stiu eu cand am invatat pt admitere - acum mai rar facem din astea, ne dau lucruri mai practice - cazul de intrerupere in penal ar putea exista cand pe art. 42 alin. 1 Cpp. o instanta isi declina competenta, dar nu arata instanta competenta la care trebuie trimis dosarul. Vad ca mi-am scris si pe cod asta. ICCJ stabileste ea instanta competenta aplicand regulile generale.
Asta cu trimiterea intre sectii nu cred ca s-ar putea ivi in penal, doar daca stiu eu ar trimite de la sectia penala la sectia de contencios sau alta sectie, dar e absurd pentru ca diferentele sunt clare intre cauze.
Da, iar termenul de incercare format din pedeapsa plus 2 ani (2-5 ani la susp sub supraveghere) va fi redus corespunzator cu pedeapsa gratiata. In cazul concursului de infractiuni, gratierea individuala poate viza doar pedeapsa rezultanta - este Rec in interesul legii (RIL).