Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
In cazul spetei lui Udroiu, nu mai e furt pt ca soferul nu stia cine si-a uitat telefonu, bunul iesind din posesia proprietarului inainte sa intre in posesia soferului.
In aceste conditii, pote fi doar insusirea bunului gasit daca nu-l preda in 10 zile sau daca il vinde.
m13d a scris:
Si eu insa exista o decizie a T.M.B. 2001/1975 care zice ca este furt, din cata stiu eu furtul se consuma odata cu scoaterea din posesie si trecerea in posesie abunului de catre infractor, odata savarsit nu mai este cale de intoarcere tot furt se considera.
Ca la 2 zile cere bani pt. a-l inapoia pt mine ar fi concurs furt+ santaj...
Insa se pare ca Udroiu retine altceva.
As fi foarte curioasa unde nu fac diferenta?
Era furt daca soferul stia de la inceput al cui este telefonul.
Deci daca un client coboara din taxi si soferul observa ca-si uita telefonul, dar nu-l atentioneaza pe acesta in scopul de a si-l insusi e furt
In acest caz este furt pt ca faptuitorul are intentia si isi insuseste bunul cat timp acesta era inca in posesia ta (nu neaparat fizica).
In cazul spetei lui Udroiu, nu mai e furt pt ca soferul nu stia cine si-a uitat telefonu, bunul iesind din posesia proprietarului inainte sa intre in posesia soferului.
In aceste conditii, pote fi doar insusirea bunului gasit daca nu-l preda in 10 zile sau daca il vinde.
Patrick_ a scris:
Pai el zice ca nu este prevazuta de legea penala - atunci nu a scos furtul - a scos insusirea bunului gasit.