avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Da, bineinteles ca m-am referit la RIL X/2005 cu pedeapsa rezultanta in caz de concurs.
sangreal a scris:

Da, bineinteles ca m-am referit la RIL X/2005 cu pedeapsa rezultanta in caz de concurs.

Atunci da, bineinteles ca nu poate fi gratiata individual o pedeapsa cu suspendarea (de orice fel), si nici o pedeapsa de la care condamnartul se sustrage, sau o pedeapsa nepronuntata inca la data decretului de gratiere, sau etc.
Vezi L546/2002
adrianicet a scris:

De ce nu poate fi dispusa reluarea cercetarii judecatoresti in timpul dezbaterilor (exceptand ultimul cuvant al inculpatului) daca de ex. se constata necesitatea administrarii unei probe noi?

ok, deci 341 ult cuv al inculpatului. nu i se pun intrebari
341. alin 2 inculpatul releva imprejurari/ fapte esentiale- reluarea cercetatii jud

daca am inteles bine intrebarea ta se referea la alte situatii in afara de 341

cred ca exceptia este o garantie in plus a dreptului la aparare a inculpatului

in celelalte cazuri, daca , de ex, din cuv p vatamate din timpul dezbaterilor sau al concluziilor depuse dupa inch dezb, in timpul deliberarii, instanta nu e lamurita cu privire la dif aspecte poate dispune fie reluarea dezbaterilor fie repune cauza pe rol si reia cercet jud
Fapta taximetristului care la terminarea zilei de munca gaseste in masina un telefon mobil pierdut de un calator si primind a doua zi un apel de la persoana care il pierduse conditioneaza restituirea acestuia de plata unei sume de bani:
a) nu este prevazuta de legea penala ???
b) constituie infractiunea de santaj
c) constituie infractiunea de insusire a bunului gasit
Greseala sau am inebunit eu? Intre grilele lu Udroiu am gasit grila de mai sus la care raspunsul corect este a) Insa in carte scrie - Constituie infractiunea de furt. – pag 358 – insusirea bunului gasit :duh: - si acum intreb eu:
S-a scos furtul din legea penala - o fi delict civil?
m13d a scris:

Fapta taximetristului care la terminarea zilei de munca gaseste in masina un telefon mobil pierdut de un calator si primind a doua zi un apel de la persoana care il pierduse conditioneaza restituirea acestuia de plata unei sume de bani:
a) nu este prevazuta de legea penala ???
b) constituie infractiunea de santaj
c) constituie infractiunea de insusire a bunului gasit
Greseala sau am inebunit eu? Intre grilele lu Udroiu am gasit grila de mai sus la care raspunsul corect este a) Insa in carte scrie - Constituie infractiunea de furt. – pag 358 – insusirea bunului gasit :duh: - si acum intreb eu:
S-a scos furtul din legea penala - o fi delict civil?

:Dultima data cand am verificat nu era delict civil, dar cu modificarile astea....nu se stie niciodata:D

ca sa fie furt e necesar o deposedare a victimei si o imposedare a faptuitorului
eu as fi mers pe varianta insusire a bunului gasit:(

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)