Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
am postat intrebarea si pe celalalt topic; va cer si voua parerea: care este sb pasiv al infr. in cazul provocarii ilegale a avortului 185 lit a si in spec. lit c, in eventualitatea in care femeia si-a provocat singura avortul?
Da, ce aiurea...
Buna intrebare. Fatul nu poate fi ca nu e persoana inca, nici mama cand ea singura isi provoaca....hmm, tb cercetat.
Udroiu se contrazice. Zice ca mama nu poate subiect activ, dar ca obiectul juridic este copilul nenascut, alaturi de corpul mamei.
Nu exista nicio logica sa pedepsesti pe oricine provoaca intreruperea unei sarcini mai mari de 14 saptamani, dar daca il omoara maica-sa sa nu fie infractiune.
Am vb si cu un coleg si zice si el ca in aceasta situatie speciala e si infractiune si daca e sav de mama. Si eu zic la fel.
Udroiu se contrazice. Zice ca mama nu poate fi subiect activ, dar ca obiectul juridic este copilul nenascut, alaturi de corpul mamei.
Nu exista nicio logica sa pedepsesti pe oricine provoaca intreruperea unei sarcini mai mari de 14 saptamani, dar daca il omoara maica-sa sa nu fie infractiune.
Am vb si cu un coleg si zice si el ca in aceasta situatie speciala e infractiune si daca e sav de mama. Si eu zic la fel.
raspunderea este solidara oare?
Mii de scuze! Am postat aiurea.Ma miram despre cum partea responsabila civilmente raspunde ar raspunde solidar cu inculpatul.Scuze din nou...pentru postarea in alt loc decat cel indicat, nu pentru nelamurire desigur.