Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
M-am uitat si eu acum si deduc asa: introducerea in proces a prciv poate fi facuta de partea civila fara acordul prciv, iar daca inculpatul cere si el introd si partea resp civ e de acord atunci nu e nicio problema. Cam asta ar fi, ca poate si inculpatul cu acordul ei. In grila scria niciodata, de-aia nu e corect A.
Si totusi, in practica cum se intampla? Daca inculpatul face o cerere prin care cheama in proces partea resp civilmente, aceasta este chemata / citata si i se cere acordul? Cum trebuie sa fie acest acord?
Intradevar ca nu mi-e clar in legatura cu acest caz in care partea civilmente responsabila este introdusa in proces cu "acordul" ei.
As pune in discutie o problema discutata chiar ieri la seminarul de procedura penala care pe mine m-a pus rau pe ganduri. Ni s-a spus ca nu se poate in temeiul art. 334 C.p.p. schimba incadrarea juridica din furt in talharie in cursul cercetarii judecatoresti, daca nu exista in prealabil o extindere asupra amenintarii sau violentei. Practica pana acum era constanta in a schimba incadrarea din furt in talharie daca din probele administrate in cursul cercetarii judecatoresti reiesea ca a fost savarsita o talharie.
Ce parere aveti?