avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
a, b
Patrick_ a scris:

a, b

asa ziceam si eu patrick, doar ca udroiu zice doar b
per a contrario, din varianta a....rezulta ca exista cel putin o situatie in care partea respons civilmente poate fi introdusa in proc pen la cererea inculpatului???
imi amintesc clar neagu care spune ca cererea de introd in proc a p resp civ e un drept al partii civile nu al inculpatului
E numai B pt ca art. 16 Cpp zice la cerere, fara sa distinga a cui cerere. Plus ca inculpatul are tot interesul sa fie introdusa in proces intrucat in cazul in care va fi obligat pe latura civila, parte resp civ raspunde in solidar cu el.
sangreal a scris:

E numai B pt ca art. 16 Cpp zice la cerere, fara sa distinga a cui cerere. Plus ca inculpatul are tot interesul sa fie introdusa in proces intrucat in cazul in care va fi obligat pe latura civila, parte resp civ raspunde in solidar cu el.

ok
ceea ce ma deruteaza insa...complet...e urmatorul citat din udroiu( p 27)
' introd in proc pen a p resp civilemnte poate avea loc numai la cererea partii civile (nu si a inculpatului) fie in cursul urm penale, fie in fata instantei de judecata pana la citirea actului de sesizare; dupa citirea actului de sesizare introd p resp civilmente se poate realiza numai cu consimtamantul expres al acesteia'

si neagu precizeaza acelasi lucru (p. 302)#-o
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
lucutel, utilizator
M-am uitat si eu acum si deduc asa: introducerea in proces a prciv poate fi facuta de partea civila fara acordul prciv, iar daca inculpatul cere si el introd si partea resp civ e de acord atunci nu e nicio problema. Cam asta ar fi, ca poate si inculpatul cu acordul ei. In grila scria niciodata, de-aia nu e corect A.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)