avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
pai nu-l lovesc, il imping, eventual imi da el mie un branci, ii dau si eu unu, dar el sta mai prost cu echilibrul, cade pe spate, da cu capul de o bordura, un pietroi etc si da coltu; nu cred ca e 183...uff, stai sa ma mai uit la intrebare, ca am impresia ca divagam prea mult
edit: intrebarea se ref la RIPOSTA si adevarul e ca daca te gandesti strict la actul material, nu ai cum sa-l sav decat cu intentie (ma loveste, dau si eu etc); insa, FAPTApe care o fac poate intra in cont constitutiv al unei infr sav cu intentie dir, ind si inclusiv culpa: ma injura unu, dau cu sticla de tescovina dupa el, nimeresc in soba si distrug carciuma prin incendiere... si ex asta e cam tras de coada, dar intelegi la ce ma refer
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
mariana_en, utilizator
mariana_en a scris:

pai nu-l lovesc, il imping, eventual imi da el mie un branci, ii dau si eu unu, dar el sta mai prost cu echilibrul, cade pe spate, da cu capul de o bordura, un pietroi etc si da coltu; nu cred ca e 183...uff, stai sa ma mai uit la intrebare, ca am impresia ca divagam prea mult

Era vorba de culpa la riposta in cadrul provocarii. Mie nu imi trece prin cap cum arata situatia asta. Dar in exemplul dat de tine este preterintentie. Am divagat ...dar nu e nimic. E lovire cauzatoare de moarte pentru ca a existat intentia de lovire ( impingere cum ii zici tu ) si decesul survenit e sub forma culpei. Eu asa stiu
dar cand ridic mana sa dau in ala si nimeresc pe altcineva? atentie, nu ma refer la eroare, deci nu vreau sa arunc cu piatra in x si-l nimeresc pe y, pur si simplu ridic mana si mutra cuiva e in cale...
edit: mi-am amintit o faza de acum ceva vreme, e absolut pe drepte: eram cu ochii dupa un taxi, cand am vazut unul am ridicat mana brusc, si o tipa care trecea pe langa mine si-a furat-o fix in barba, biata fata, norocul meu ca nu si-a rupt vreun dinte. ..morala: daca te provoaca vreunu si pleci spre el sa-l halesti, fereasca-i sfantu pe aia care se nimeresc in cale...
gata cu povestile, ca vine ex si noi stam la taina
spor la treaba
mariana_en, utilizator
e infractiune deviata ( aberatio ictus ), in acel caz. Si dupa opinia majoritara , faptuitorul va fi pedepsit pentru vatamare din culpa ( daca se indeplineste conditia de peste 10 zile ) si tentativa la lovire asupra persoanei careia era indreptata initial lovitura.
isis23, utilizator
Cea care deriva din dreptul de proprietate. Desi nu cred ca are relevanta pt actiunea in revendicare introdusa de proprietarul bunului..
adrianicet, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)