Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Ok , pentru ca intotdeauna mi-am pus intrebarea daca prin " dispunere " prin vanzare la abuzul de incredere se savarseste in concurs ideal si infractiunea de inselaciune prin contracte , iar speta ta mi-a venit pe tava. Daca la INM s-a stabilit ca nu se retine concurs ideal , OK. Cat priveste latura civila , da , Patrick , asa e ,....actul de V-C nici nu va fi desfiintat , ci partea A pentru ca a fost de rea-credinta , va trebui sa-i restituie partii B , valoarea telefonului de la data stabilirii prejudiciului
Multumesc !:)
Au mai fost doua spete tot asa interesante la lucrari la noi, ca doar auditorii numai in lucrari o tin :)
1. Un tip in gara de nord ii pune uneia la gat cutitul si ii cere geanta, iar dupa ce ii ia geanta ii spune victimei sa nu se miste pana nu iese el din gara si victima intr-adevara sta nemiscata. A fost trimis in judecata pt talharie si lipsire de libertate si rapunsul corect era doar talharie. Era de facut minuta si tb schimbata incadrarea din amandoua in talharie, si nu condamnare pt talharie si achitare pt privare. In barem era ca lipsirea de libertate se absoarbe natural in talharie aici.
2. Daca o persoana cumpara bunuri furate fara sa stie ca sunt furate nu e art. 10 lit. e Cpp pentru eroare cu privire la bun, ci art. 10 lit. d Cpp pt ca articolul de la tainuire spune sa fi cunoscut ca provin dintr-o fapta prev de legea penala, deci intentie calificata prin scop. Era de facut rechizitoriu si tb sa ii dam neinceperea urmaririi pe 10 lit. d. Deci sa nu aveti vreun dubiu cum ca nu s-ar putea da neinceperea urmaririi direct prin rechizitoriu (in speta mai erau altii care tb trimisi in judecata pt furt, de-aia se ajunsese la rechizitoriu).