avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Da, partea aia e importanta pentru ca sunt si acum formatori care zic ca tb achitare pt lipsire, si nu schimbare de incadrare pe art. 334 Cpp.
Nu e ca la furt si talharie ca nu poti schimba fara extindere, pentru ca aici deja fusese trimis in judecata pt amandoua, deci faceau amandoua obiectul judecatii. Problema de procedura tot din penal venea, pentru ca absorbtia asta naturala a lipsirii de libertate in talharie o face sa nu mai poata primi o incadrare distincta ca fapta. Daca il achitai ar fi trebuit sa-l achiti pe 10 lit. a (fapta nu exista) insa ea exista, dar absorbita in talharie intrucat nu depaseste savarsirea acesteia, ci dureaza cat e necesar pentru a se consuma infr de la 211 Cp...oricum, mai interesati-va cu furtul si talharia cum ca nu se poate schimba incadrarea, pentru ca nu au toti formatorii opinia asta. Am tot zis ca ii trimit un mail dl Udroiu sa-l intreb si am amanat, eventual o fac pentru voi pana la examen :)
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
sangreal, utilizator
sangreal a scris:

Da, partea aia e importanta pentru ca sunt si acum formatori care zic ca tb achitare pt lipsire, si nu schimbare de incadrare pe art. 334 Cpp.
Nu e ca la furt si talharie ca nu poti schimba fara extindere, pentru ca aici deja fusese trimis in judecata pt amandoua, deci faceau amandoua obiectul judecatii. Problema de procedura tot din penal venea, pentru ca absorbtia asta naturala a lipsirii de libertate in talharie o face sa nu mai poata primi o incadrare distincta ca fapta. Daca il achitai ar fi trebuit sa-l achiti pe 10 lit. a (fapta nu exista) insa ea exista, dar absorbita in talharie intrucat nu depaseste savarsirea acesteia, ci dureaza cat e necesar pentru a se consuma infr de la 211 Cp...oricum, mai interesati-va cu furtul si talharia cum ca nu se poate schimba incadrarea, pentru ca nu au toti formatorii opinia asta. Am tot zis ca ii trimit un mail dl Udroiu sa-l intreb si am amanat, eventual o fac pentru voi pana la examen :)

Multumim.:)
Eu ma refeream ca e la fel in ideea ca aparent crezi ca e ceva, dar dc analizezi mai profund iti dai seama ca e altceva.
sal ...riposta la actul de provocare trebuie savarsita din culpa ,intentie sau preterintentie daca imi poate da cineva un raspuns..multumesc!!
Toate trei formele de vinovatie pot fi.
sangreal a scris:

Toate trei formele de vinovatie pot fi.

Strateanu , afirma ca riposta poate fi numai intentionata. Si eu cred la fel.Personal mi-e greu sa cred , ca ai putea invoca existenta unei circumstante atenuante , fara sa fi stiut ca ea exista. Cu alte cuvinte ...ma apar spunand ca am fost provocat , dar nu am realizat pe moment acest lucru si am actionat din culpa....Pai...atunci de ce mai invoc provocarea ???
Nu exclud si preterintentia...este posibila ...atunci cand rezultatul infractiunii este mai grav
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
isis23, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)