avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Dar eu am alta problema si ma repet ....la lipsirea de libertate in mod ilegal varianta agravata , unde se cere statului , persoanei juridice etc ....sa faca ceva , pentru a fi eliberata persoana , subiect pasiv nu este tocmai persoana juridica de drept privat sau public ? Nu sunt ele santajate ? Pentru ca in acea varianta se absoarbe santajul. Deci aici se poate sa fie subiect pasiv :(?
Subiect pasiv in acel caz este persoana lipsita de liberate.
Nu e santaj sau amenintare pt ca statul sau organizatia careia i se cee ceva nu sunt amenintate cu un pericol grav sau cu o infractiune in ceea ce le priveset ci doar li se cere ceva.
Patrick_ a scris:

lucutel a scris:

presupun ca grilele sunt din udroiu, ha?
2. sincer, nu imi pot imagina sit propusa de tine. in ce sit niste acte de fetisism sav in intimitatea ap. tau ar putea provoca scandal public(posibilitate pe care nu o urmaresti dar o accepti)?
ma uit in udroiu si zice ca perv sex se sav cu intentie directa. asa am si retinut caci mi s a parut normal si logic(in capul meu) sa fie.

Eu cred ca orice acte (nu doar cele cu caracter sexual), savarsite in privat, pot fi savarsite cu intentia indirecta de adeveni publice. Adica daca nu te intereseaza faptul ca devin publice sau nu, avem intentia indirecta ca acestea sa devina publice.
Daca de exemplu comunic pe mess cu cineva si nu am intenita directa ca discutia sa devina publica, dar nici nu ma intereseaza (deci accept ideea) ca ea poate deveni?

pai o discutie pe mess, care sa zicem ca ajunge la ziar, deci devine publica....nu transforma actele de perv sex sav in dormitor in acte de pervesiune sexuala sav in public. ar putea doar sa produca scandal public. dar imi e greu de imaginat ca o discutie(chiar si cu lux de amanunte) poate genera scandal public

sa ne imaginam ca autorii se filmeaza. si ajunge pe internet. dar chiar si in acest caz( admitand ca o asemenea filmare poate genera scandal public) eu as incadra o la intentie directa

bineinteles e doar umila mea parere.
voi retine opinia conf careia perv sex se poate sav atat cu int dir cat si cu intent indirecta.

ma gadesc ca tb sa reconsider modul cum gandeam forma de vinovatie la viata sex
buna ziua
va urmaresc cu interes discutiile si va urez mult succes la examenul care se apropie!
va rog sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarele probleme de procedura penala:
1-in ce conditii poate fi trimis in judecata un invinuit?deci fara a fi devenit inculpat
2-referatul obligatoriu in cauzele cu minori este acelasi lucru cu ancheta sociala,dupa l202,sau trebuie efectuate impreuna si daca neefecuarea anchetei atrage nulitatea absoluta?
3-minuta-de catre cine se redacteaza?se semneaza si de grefier sau doar de membrii completului?
multumesc anticipat pt raspunsuri!
danamatea a scris:

buna ziua
va urmaresc cu interes discutiile si va urez mult succes la examenul care se apropie!
va rog sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarele probleme de procedura penala:
1-in ce conditii poate fi trimis in judecata un invinuit?deci fara a fi devenit inculpat
2-referatul obligatoriu in cauzele cu minori este acelasi lucru cu ancheta sociala,dupa l202,sau trebuie efectuate impreuna si daca neefecuarea anchetei atrage nulitatea absoluta?
3-minuta-de catre cine se redacteaza?se semneaza si de grefier sau doar de membrii completului?
multumesc anticipat pt raspunsuri!

1. In nici o situatie un invinuit nu poate fi supus judecatii , difera doar actul de inculpare. De exemplu in cazul in care instanta dispune extinderea procesului penal cu privire la alte persoane ( persoane care au doar calitatea de invinuit ) si procurorul nu participa la sedinta de judecata. Atunci incheierea , reprezinta actul de inculpare.
3. Minuta se semneaza de toti membrii completului de judecata si nu si de grefier.Si cred ca se redacteaza de judecator sau de unul din judecatori ( complet format din mai multi ) Oricum ceilalti verifica continutul pentru ca vor semna minuta.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
isis23, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)