avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
:( Din art 292 eu nu inteleg sa rezulte ca prezentarea unui inscris fals este o modalitate a infractiunii de fals in decalratii:

Art 292.CP
Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe

Tocmai de asta nu inteleg de ce are Udroiu aceasta opinie.
Altii ce spun?

Eu inteteleg ca "declararea necorespunzatoare a adevarului" nu se poate face doar prin prezentarea unui inscris fals. Din acest motiv ar trebui sa se retina concursul cand se foloseste si un inscris fals.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

:( Din art 292 eu nu inteleg sa rezulte ca prezentarea unui inscris fals este o modalitate a infractiunii de fals in decalratii:

Art 292.CP
Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe

Tocmai de asta nu inteleg de ce are Udroiu aceasta opinie.
Altii ce spun?

Eu imi amintesc ca am citit acest lucru (faptul ca e o modalitate faptica) intr-un cod penal adnotat.
Prin declararea necoresp adevarului se intelege ceea ce reiese din cele relatate verbal sau din prezentarea unor inscrisuri care contin aspecte necoresp adevarului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iulie 2011
sim05, utilizator
hello..puteti sa ma helpuiti si p mine? :p ma uit p grilele d la proc civ si nu inteleg d c subiectul probei e judecatorul.. :(
Voi retine si eu asa, chiar daca nu mi-e clar. :(
Mi s-ar parea normal ca daca "declararea necorespunzatoare a adevarului" se poate face nu numai prin prezentarea unui inscris fals, cele doua infractiuni sa poata fi retinute in concurs.
biancaelena84 a scris:

hello..puteti sa ma helpuiti si p mine? :p ma uit p grilele d la proc civ si nu inteleg d c subiectul probei e judecatorul.. :(

Asta cu subiectul probei care e judecatorul s-a mai discutat pe forum si am ajuns la concluzia ca cel ami bine e sa o retinem asa acum e. ;)
Asa spune Boroi :)
Alta explicatie nu stiu sa se fi dat pana in prezent. Dar daca stie cineva alta, chiar am fi curiosi.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)