Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
La prima grila, raspunsul de la b) era corect daca spunea "se poate pronunta", pentru eventualitatea in care nu era constituita parte civila in cazul minorului.
Deci asa cum e, nu e corecta, pt ca instanta nu se pronunta din oficiu in cazul minorului, pur si simplu, ci doar in unele conditi.
Grila a doua a fost data la INM in feb 2011, si exista si motivarea raspunsului pe site.
raspunsul de la a) nu e corect pt ca in anumite cazuri se poate pronunta din oficiu, si anume in cazul in care nu avem constituia parte civila si avem minori prejudiciati sau incapabili.
Mie mi se pare ca raspunsurile ambelor grile sunt corecte si ca nu sunt contradictorii.
Sunt ambele a lui Udroiu, si lui ii place foarte mult sa speculeze ntelesurile fiecarui cuvant.
Parerea mea.
Da, e si asta adevarat ca la grila 1 la b e prea radical raspunsul si ai putea intelege ca in toate cazurile in care pv e minor se pronunta din oficiu. Dar mi se pare evident ca daca s-a consitituit parte civila prin reprezentant atunci solutionezi latura civila conform constituirii si nu din oficiu. Anyway, grile de INM...