Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick ...mai pune in discutie alin 3 de la art.211 cu competenta teritoriala a organului de cercetare penala...pentru ca nici eu nu l-am inteles...poate ne lamureste Sangreal
Art. 211 Extinderea competentei teritoriale
(3) In cuprinsul aceleiasi localitati, organul de cercetare penala efectueaza toate actele de cercetare, chiar daca unele dintre acestea trebuie indeplinite in afara razei sale teritoriale, cu respectarea dispozitiei din alineatul precedent.
Intrebarea mea era in ce caz putem avea o situatie in care org de cerc penala sa fie competent teritorial pt unele din actele ce trebuie indeplinite, dar nu pt toate, in aceeasi localitate?
Cred ca in primul rand in Bucuresti unde sunt sectoare si desi este aceeasi localitate exista sectie de politie in fiecare sector si au competenta fiecare pentru acel sector.
1. Prescriptia implinita:
a) poate fi invocata de instanta din oficiu
b) nu poate fi aplicata de instanta din oficiu
c) nu poate face obiectul unei renuntari valabile din partea celui in favoarea caruia a operat
2. Actiunea revocatorie(pauliana):
a) este prescriptibila in termenul general de 3 ani
b)este prescriptibila in termenul special de 3 ani
c) poate fi introdusa in 3 ani de la data cand pagubitul a cunoscut sau tb sa cunosca paguba sau pe cel care raspunde de ea
3. Prescriptia actiunii redhibitorii:
a) nu se poate implini in niciun caz, mai tarziu de 4 ani de la data incheierii contractului
b) este de 30 ani, intrucat este reala nu personala
c)se intrerupe pe data ofertei de reparare a lucrului pe cheltuiala proprie, comunicata de vanzator cumparatorului
stiu ca spetele nu intra in target ul nostru, dar mi s a parut dragutica si m am gandit sa o impartasesc cu voi:
'prin actiune, s a solicitat iesirea din indiviziune asupra unor bunuri mobile si imobile, dobandite de reclamanta si parat, impreuna, in timpul concubinajului.
Instanta, tinand cont de data introd actiunii, 13.09.1998, precum si de momentul cand au incetat relatiile de concubinaj intre parti, 29.01.1991, a respins actiunea ca fiind tardiv introdusa, cu nerespectarea termenului general de prescriprie prevazut de Decretul 167/1958.
Reclamanta a declarat apel/
Ce va hotara instanta de apel?'