avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
sangreal a scris:

Mor cand citesc X zice asa, Y zice asa :) in primul rand tb facut ce spune legea si eu vad ca art. 17 alin. 3 Cpp zice instanta este obligata din oficiu...Cum ne spun noua la INM - veti fi niste minunati interpreti ai legii mai ales dupa ce intra noile coduri in vigoare. Cu legea tb lucrat in primul rand. Eu va inteleg ca U face subiectele, dar nu le face nici singur si in carte a recunoscut el ca mai are greseli. De exemplu ne-a zis la omor ca dat copy paste aiurea si a scris ca omorul se poate savarsi in forma continuata, ceea ce e o prostie :)) Asa ca nu este universal valabil tot ce e scris acolo.

asa e. o greseala facuta de majoritate. inclusiv eu. nu lucrez atat cat ar tb cu codul. ideea e ca suntem obositi, stresati si de alte probleme si in acesta situatie...pare mai usor de luat informatia dintr o carte facuta de un autor cu greutate.
foarte urata faza copy-paste. lipsa de respect
Ca veni vorba ..s-a discutat despre omorul lui Udroiu in forma continuata:D ...nu ne-am gandit ca este o greseala....ba din contra s-au dat si niste explicatii.Exemplu: unul are vreo trei tentative de omor asupra aceleasi persoane, iar a patra oara reuseste sa-l omoare. Asa s-a explicat omorul in forma continuata.
Apropo ce se va retine in acest caz ? O singura infractiune de omor ? Opereaza complexitatea naturala unde faptul consumat absoarbe in mod natural tentativa la aceea infractiune ?
sangreal a scris:

E act de stare civila, nu intra anularea casatoriei pe contencios administrativ. E jurisdictie civila.

Civila e conventie intre parti.
La casatorie avem un act administrativ, inchieat intre parti conform unei proceduri administrative, nu dupa vointa si clauzele partilor.
Casatoria nu e asimilata unui simplu contract civil. Nu?
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
Patrick_, utilizator
isis23 a scris:

Da ...din grila INM reiese clar ca instanta se pronunta din oficiu cu privire la prejudiciu...si as adauga eu , in cazul minorului persoana vatamata ....Asa cum spui Sangreal ,,,din lege rezulta acest fapt.

In grila de la inm se specifica "niciodata".
Deci, daca citim art 17, 18 si 384 putem deduce ca instanta se poate pronunta din oficu doar atunci cand nu avem constituita parte civila (indiferent daca e din oficiu sau nu).
In grila de ieri n era adevarat b) pt ca in cazul in care avem parte civila (constituita de minor prin reprezentant, sau de procuror din oficiu) nu se poate pronunta instanta din oficiu. Daca insa avem parte civila se poate pronunta din oficiu in legatura cu repararea prejudiciului si din oficiu.
isis23 a scris:

Ca veni vorba ..s-a discutat despre omorul lui Udroiu in forma continuata:D ...nu ne-am gandit ca este o greseala....ba din contra s-au dat si niste explicatii.Exemplu: unul are vreo trei tentative de omor asupra aceleasi persoane, iar a patra oara reuseste sa-l omoare. Asa s-a explicat omorul in forma continuata.
Apropo ce se va retine in acest caz ? O singura infractiune de omor ? Opereaza complexitatea naturala unde faptul consumat absoarbe in mod natural tentativa la aceea infractiune ?

Streteanu admite forma continuata a omorului in acel caz, daca avem aceeasi rezolutie infractionala, dar si el spune ca majoritatea doctrinei nu are aceasta opinie, ci retine doar absorbtia tentativelor in infractiunea consumata.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)