Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Mor cand citesc X zice asa, Y zice asa :) in primul rand tb facut ce spune legea si eu vad ca art. 17 alin. 3 Cpp zice instanta este obligata din oficiu...Cum ne spun noua la INM - veti fi niste minunati interpreti ai legii mai ales dupa ce intra noile coduri in vigoare. Cu legea tb lucrat in primul rand. Eu va inteleg ca U face subiectele, dar nu le face nici singur si in carte a recunoscut el ca mai are greseli. De exemplu ne-a zis la omor ca dat copy paste aiurea si a scris ca omorul se poate savarsi in forma continuata, ceea ce e o prostie :)) Asa ca nu este universal valabil tot ce e scris acolo.
E act de stare civila, nu intra anularea casatoriei pe contencios administrativ. E jurisdictie civila.
Da ...din grila INM reiese clar ca instanta se pronunta din oficiu cu privire la prejudiciu...si as adauga eu , in cazul minorului persoana vatamata ....Asa cum spui Sangreal ,,,din lege rezulta acest fapt.
Ca veni vorba ..s-a discutat despre omorul lui Udroiu in forma continuata:D ...nu ne-am gandit ca este o greseala....ba din contra s-au dat si niste explicatii.Exemplu: unul are vreo trei tentative de omor asupra aceleasi persoane, iar a patra oara reuseste sa-l omoare. Asa s-a explicat omorul in forma continuata.
Apropo ce se va retine in acest caz ? O singura infractiune de omor ? Opereaza complexitatea naturala unde faptul consumat absoarbe in mod natural tentativa la aceea infractiune ?