avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
lucutel a scris:

un exemplu din pivniceru, 2007
sunt multe astfel decizii

Da, asta asa e. Nu am fost foarte atent la enuntul variantei a).
Intradevar instanta invoca prescriptia din oficiu, dar nu se poate pronunta asupra ei daca partile nu vor, in urma discutiilor.
Patrick_ a scris:

lucutel a scris:

un exemplu din pivniceru, 2007
sunt multe astfel decizii

Da, asta asa e. Nu am fost foarte atent la enuntul variantei a).
Intradevar instanta invoca prescriptia din oficiu, dar nu se poate pronunta asupra ei daca partile nu vor, in urma discutiilor.

:)nu i problema. bine ca ne am lamurit!
isis23 a scris:

Da , dar va curge un alt termen de prescriptie pentru o NOUA obligatie , ca vreau eu sau nu vreau. Asta e cu termenul de prescriptie se implineste prin vointa legiuitorului , nu a partilor. Cand s-a implinit prescriptia se stinge dreptul la actiune, Nu ma pot duce la judecator si sa ii spun sa admita actiunea pentru ca eu beneficiarul am renuntat la ea

:)
Daca esti "beneficiarul" nu treb sa mergi la instanta si sa-i spui nimic.
Trebuie doar sa nu invoci prescriptia, iar in cazul in care instanta o invoca din oficiu, sa nu te opui partii adverse careia ii profita prescriptia.

Astfel se considera ca ai reuntat la beneficiul prescriptiei, iar instanta te va obliga la indeplinirea prestatiei prescrise.

redhibitoria se introd in 3 ani daca viciile au fost ascunse cu viclenie si 6 daca nu au fost ascunse cu viclenie

Lucutel , de unde sunt termenele de 3 si 6 ani . Eu stiu ca ai un termen de 6 luni pentru viciile ascunse fara viclenie si de 3 ani pentru viciile ascunse cu viclenie . La acestea se adauga maxim 1 an , termen de constatare a viciilor care curge de la data incheierii contractului . Astfel mie imi ies per total 18 luni maxim ( fara viclenie ) si 4 ani maxim ( la cele cu viclenie )
Atasez si niste extrase din hotarari
"

S-a apreciat ca, in mod gresit instanta a facut aplicarea art.11 din Decretul 167/1958, deoarece termenul de un an instituit de acest text este un termen limita de constatare a viciilor, iar de la data descoperirii lor, inauntrul acestui termen, curge termenul de prescriptiei de 6 luni, prevazut in art.5 din Decretul 167/1958 . "

" Instanta trebuia sa stabileasca fara echivoc, daca deficientele de calitate reclamate se incadreaza in categoria lipsurilor calitative corespunzatoare obligatiei de predare, caz in care termenul de prescriptie este cel general de 3 ani sau daca acestea reprezinta vicii ascunse, situatie in care termenul de prescriptie este fie cel de 6 luni, prevazut in art.5 din Decretul nr.167/1958, daca viciile nu au fost ascunse cu viclenie, fie cel general de 3 ani, daca viciile au fost ascunse cu viclenie, adica vanzatorul a fost de rea credinta, intrucat cunostea viciul de care este afectat bunul vandut. "
isis23 a scris:

redhibitoria se introd in 3 ani daca viciile au fost ascunse cu viclenie si 6 daca nu au fost ascunse cu viclenie

Lucutel , de unde sunt termenele de 3 si 6 ani . Eu stiu ca ai un termen de 6 luni pentru viciile ascunse fara viclenie si de 3 ani pentru viciile ascunse cu viclenie . La acestea se adauga maxim 1 an , termen de constatare a viciilor care curge de la data incheierii contractului . Astfel mie imi ies per total 18 luni maxim ( fara viclenie ) si 4 ani maxim ( la cele cu viclenie )
Atasez si niste extrase din hotarari
"

S-a apreciat ca, in mod gresit instanta a facut aplicarea art.11 din Decretul 167/1958, deoarece termenul de un an instituit de acest text este un termen limita de constatare a viciilor, iar de la data descoperirii lor, inauntrul acestui termen, curge termenul de prescriptiei de 6 luni, prevazut in art.5 din Decretul 167/1958 . "

" Instanta trebuia sa stabileasca fara echivoc, daca deficientele de calitate reclamate se incadreaza in categoria lipsurilor calitative corespunzatoare obligatiei de predare, caz in care termenul de prescriptie este cel general de 3 ani sau daca acestea reprezinta vicii ascunse, situatie in care termenul de prescriptie este fie cel de 6 luni, prevazut in art.5 din Decretul nr.167/1958, daca viciile nu au fost ascunse cu viclenie, fie cel general de 3 ani, daca viciile au fost ascunse cu viclenie, adica vanzatorul a fost de rea credinta, intrucat cunostea viciul de care este afectat bunul vandut. "

isis, asa e cum zici tu!
de aceea varianta a nu e corecta
nu se poate implini, in niciun caz, mai traziu de 4 ani de la data incheirii contractului
am gresit ceva la termene? ca nu imi dau seama

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)