emmav a scris:
La cele 3 grile postate de Patrick anterior, nu ne dai si raspunsurile? Te rugam...Pt. verificare.;)
Din pacate nu stiu raspunsurile grilelor din dimineata asta pt ca sunt compozitie proprie in legatura cu unele nelamuriri ale mele. :">
Sa speram ca mai sunt pareri si le vom lamuri.
Cateva pareri doar:
1. La grila cu "cauza de nepedepsire" provocarii ilegale a avortului, cred ca termenul folosit de legiuitor este impropriu in acel caz. Nu cred ca se va retine doar o cauza de nepedepsire, retinandu-se infractiunea (cu toate consecintele ele) in cazul in care medicul provoaca intreruperea sarcinii pt a salva mama (de exemplu) cand aceasta nu-si poate exprima acordul.
2. In cazul retinerii calificarilor de la omor calificat - in interes material, sau asupra sotului - asa am citit si eu ca si isis23, dar nu imi era foarte clar de ce. In fond ambele sunt circumstante personale. Sau nu?
3.La vatamare corporala grava alin 1, nu se poate retine cu intentie directa pt ca avem separat alin 3 (pt intentie directa).
Ceea ce nu mi-e clar daca se poate retine si intentia in cazul de la alin 1 (praterintentia stim ca se poate retine).
4. in cazul grilei cu tulburarea de posesie, doar in cazul de la alin 2 se va retine agravanta savarsita de 2 sau mai multe pers impreuna.
Deci daca avem 2 pers in conditiile de la alin 1, ar trebui sa se poata retine coautoratul in forma tip.
Sau nu?