avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
phelippa a scris:

c...atata timp cat proprietarul terenului nu face acte de rezistenta impotriva celor 2....acestia pot....in timp...uzucapa...si, in consecinta, nu se retine tulburarea de posesie....

Ma referam la cazul in care posesorul depune plangere penala.
Se va retine tulburare de posesie in forma tip (in coautorat) sau se va retine in forma agravanta (savarsita de 2 pers impreuna)?
phelippa a scris:

vatamarea corporala grava in varianta prev la alin.1 presupune intentia indirecta.....asa retine toader si sunt de acord cu el...in forma prev la alin.2 se retine praeterintentia iar in cea prev la alin.3 intentia directa

Asa stiam si eu ...de aceea nu am dat nici un raspuns corect la grila postata anterior
vatamare corporala grava
alin.1 =intentie indirecta
alin 2 = preterintentie
alin3=intentie directa

La tulburarea de posesie , stiu unde ai vrut sa bati Patrick..da se poate retine coautorat la alin 1insa fara atragerea agravantei care se raporteaza strict la alin 2
Cred ca e corecta grila, nu este infractiunea de seductie deoarece nu spune ca promisiunea de casatorie e mincinoasa si nici nu rezulta acest aspect din formulare.
Acum am vazut ...Patrick. Tu sustii ca atunci cand se constata o cauza de nepedepsire acea fapta va atrage recidiva ? Eu stiu ca nu atrage nici recidiva , nici concursul. Cauzele de nepedepsire ( generale - desistarea , impiedicarea producerii rezultatului si cele speciale - prev in partea speciala ) alaturi de cauze care inlatura raspunderea penala , inlatura retinerea acestor stari de agravare. La recidiva post condamnatorie si postexecutorie TREBUIE sa ai o condamnare CU EXECUTARE ( def redicidivei ...inainte de inceperea EXECUTARII , in timpul EXECUTARII etc....si dupa EXECUTAREA la recid postexecutorie ) Ori pentru cauza de nepedepsire se dispune INCETAREA procesului penal
Si nici la concursul de infractiunI nu se va retine pentru ca FIECARE fapta prevazuta de legea penala trebuie sa fie PEDEPSIBILA.
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
isis23, utilizator
adrianicet a scris:

Cred ca e corecta grila, nu este infractiunea de seductie deoarece nu spune ca promisiunea de casatorie e mincinoasa si nici nu rezulta acest aspect din formulare.

Daca te uiti nici la art 199 (seductia) nu este mentionata explicit aceasta conditie.

Enuntul grilei reproduce aproape identic definitia seductiei. Din acest motiv raspunsul mi se pare putin exagerat.
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)