avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
In Codul de Procedura Civila la Titlul 3 - Procedura inaintea primei instante avem in ultima parte cap 4:

Cap 4 Hotararile
Sec 1 Dispozitii generale
Sec 2 Hotararile partiale
Sec 3 Hotararile care consfintesc invoiala partilor
Sec 4 Cheltuielile de judecata
Sec 5 Executia vremelnica
Sec 6 Indreptarea, lamurirea si completarea hotararii

Eu stiu ca astea intra.
isis23 a scris:

Decizia XX /2005 unde se spune ca nu sunt considerate inadmisibile daunele cominatorii , chiar si in cazul obligarii debitorului la plata amenzii civile

Pai asta spuneam, ca trebuie facuta distinctie intre faza de judecata cand sunt admisibile si faza executarii silite cand sunt inadmisibile conform acelui articol referitor la amenzile civile.
Deci in faza de judecata putem avea daune cominatorii, chiar daca apoi in faza de executare silita avem si amenzi civile.
Daunele cominatorii oricum se vor transforma in daune compensatorii sau moratorii.
Pentru faza de judecata nu exista text de lege, si nici nu poti sa-l obligi la executare in faza de judecata pentru ca prin ipoteza dreptul este litigios, nestabilit inca, atfel incat n-ai pentru ce sa-l sanctionezi.
Se putea inainte doar in faza de executare in baza unui RIL. Dupa RIL, s-a modificat legea si nu se mai poate.
Acum eu v-am spus care este opinia formatoarei mele de seminar si cum invatam noi, sef de catedra fiind Dl Boroi. Voi puteti sa va insusiti sau nu acest aspect.
Aceasta decizie este anterioara modificarii legislative din 2006 a art. 580 indice 3.
Iar cum ne spun nou formatorii pentru ca eram tot asa setati ca voi cand am intrat pe daune cominatorii, citez "daca voi imi aratati un text de lege in baza caruia sa pot obliga partea in timpul judecatii la daune cominatorii eu il mananc" :))
Deosebirea este mare intre cele doua cauze ...dar eu propun sa nu intram in dezbatere mai ales ca timpul tau este foarte pretios:). Eu voi retine ca si cauza de nepedepsire. Ca este nedrept aici inclin sa iti dau dreptate ..mai ales ca acum in Romania medicii se feresc sa intrerupa sarcina acelor copile( 11-12 ani ) care fac copii . A fost si un caz cand un asemenea copil a fost dusa sa fie operata in alta tara , de catre o fundatie, pentru ca viata ii era pusa in pericol de sarcina ( care avea cam 4 luni )

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)