Patrick_ a scris:
Tocmai, ca daca e pe temeiul de la 10 lit i^1, se va dispune incetarea procesului penal sau incetarea UP (si nu SUP sau achitare).
In aceste conditii fapta va ramane la cazier si ma imult, inculpatul va putea sa ceara continuarea judecatii.
Daca medicul cere continuarea procesului penal in legatura cu fapta de la 185 alin 5, ce solutie va da instanta? Va putea da achitarea?
Daca nu poate dispune SUP sau achitare, inseamna ca medicul ramane cu infractiunea la cazier, ceea ce nu e normal.
Din aceste motive eu nu cred ca acel alin 5 de la art 185 CP nu e doar o cauza de nepedepsire ci una de inlaturare a caracterului penal al faptei.
Cauza de la alin 5 art 185 este o cauza de nepedepsire , Cred ca legiuitorul are notiunea termenilor folositi
Iar incetarea pe i indice 1 nu apare in cazier. Am verificat si citez
ART. 9
În cazierul judiciar se înscriu date privind:
a) pedepsele, măsurile de siguranţă şi educative, pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive;
b) începerea, întreruperea şi încetarea executării pedepsei închisorii, a măsurilor de siguranţă şi educative, liberarea condiţionată şi revocarea acesteia, achitarea amenzii penale;
c) amnistia, graţierea, prescripţia executării pedepsei, reabilitarea;
d) pedepsele şi măsurile pronunţate prin hotărâri penale definitive de instanţele judecătoreşti din străinătate, precum şi măsurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din străinătate, dacă aceste hotărâri au fost recunoscute de organele române competente;
e) hotărârile definitive care impun modificări în cazierul judiciar;
f) extrădarea.