avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Daunele cominatorii sunt considerate inadmisibile in prezent, chiar azi am avut dosar la seminar. Vezi art. 580 indice 3 alin.5 Cpciv.
Patrick_ a scris:

Tocmai, ca daca e pe temeiul de la 10 lit i^1, se va dispune incetarea procesului penal sau incetarea UP (si nu SUP sau achitare).
In aceste conditii fapta va ramane la cazier si ma imult, inculpatul va putea sa ceara continuarea judecatii.
Daca medicul cere continuarea procesului penal in legatura cu fapta de la 185 alin 5, ce solutie va da instanta? Va putea da achitarea?

Daca nu poate dispune SUP sau achitare, inseamna ca medicul ramane cu infractiunea la cazier, ceea ce nu e normal.
Din aceste motive eu nu cred ca acel alin 5 de la art 185 CP nu e doar o cauza de nepedepsire ci una de inlaturare a caracterului penal al faptei.

Cauza de la alin 5 art 185 este o cauza de nepedepsire , Cred ca legiuitorul are notiunea termenilor folositi
Iar incetarea pe i indice 1 nu apare in cazier. Am verificat si citez
ART. 9

În cazierul judiciar se înscriu date privind:

a) pedepsele, măsurile de siguranţă şi educative, pronunţate prin hotărâri judecătoreşti definitive;

b) începerea, întreruperea şi încetarea executării pedepsei închisorii, a măsurilor de siguranţă şi educative, liberarea condiţionată şi revocarea acesteia, achitarea amenzii penale;

c) amnistia, graţierea, prescripţia executării pedepsei, reabilitarea;

d) pedepsele şi măsurile pronunţate prin hotărâri penale definitive de instanţele judecătoreşti din străinătate, precum şi măsurile luate prin actele efectuate de organele judiciare penale din străinătate, dacă aceste hotărâri au fost recunoscute de organele române competente;

e) hotărârile definitive care impun modificări în cazierul judiciar;

f) extrădarea.

In legatura cu hot executorii ale instantei civile (inainte de a fi investita cu titlu executoriu) vedeti art 278 si 279 CPC.
Sunt strict enumerate acele hot dar nu sunt amintite si acelea de care intreaba isis23.
sangreal a scris:

Daunele cominatorii sunt considerate inadmisibile in prezent, chiar azi am avut dosar la seminar. Vezi art. 580 indice 3 alin.5 Cpciv.

:) De aceea e bine sa avem o @ Sangreal langa noi . Esti aur curat pentru cei care ca noi.=D>Poti sa ne spui si de ce nu mai sunt admisibile daunele cominatorii ( cererea lor evident )
sangreal a scris:

In faza de judecata nu sunt inadmisibile. Judecatorul poate stabili daune cominatorii pt intarziere in sarcina debitorului si in favoarea creditorului.

Art 580 indice 3 alin 5 se refera la faza executarii silite, pt ca s-au introdus amenda civila pe zile de intarziera, iar aceasta este in favoarea statului si nu a debitorului.
Sunt chestiuni diferite. Si Boroi si Statescu fac distinctia asta.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)