avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

In legatura cu hot executorii ale instantei civile (inainte de a fi investita cu titlu executoriu) vedeti art 278 si 279 CPC.
Sunt strict enumerate acele hot dar nu sunt amintite si acelea de care intreaba isis23.

Am dat de un RIL unde se spune ca nu sunt executorii ci trebuie ceruta transformarea daunelor cominatorii in daune compensatorii. Pe motivul ca daunele cominatorii nu sunt certe , sunt provizorii...
Ultima modificare: Luni, 8 August 2011
isis23, utilizator
Patrick_ a scris:

sangreal a scris:

Daunele cominatorii sunt considerate inadmisibile in prezent, chiar azi am avut dosar la seminar. Vezi art. 580 indice 3 alin.5 Cpciv.

In faza de judecata nu sunt inadmisibile. Judecatorul poate stabili daune cominatorii pt intarziere in sarcina debitorului si in favoarea creditorului.

Art 580 indice 3 alin 5 se refera la faza executarii silite, pt ca s-au introdus amenda civila pe zile de intarziera, iar aceasta este in favoarea statului si nu a debitorului.
Sunt chestiuni diferite. Si Boroi si Statescu fac distinctia asta.

asa stiam si eu:hm:
@isis23:
In legatura cu distinctia intre nepedepsire si inlaturarea caracterului penal, care crezi ca e diferenta intre mituitorului constrans de catre cel care primeste mita si mituitorul care denunta mita dupa ce o da?

Crezi ca e normal ca acei medici care actioneaza in conditiile art 185 alin 5 sa fie considerati infractori daca actioneaza in acele conditii?
Sper ca esti de acord ca in cazurile de nepedepsire, se retine infractiunea si avem si infractor.
Patrick_ a scris:

In legatura cu hot executorii ale instantei civile (inainte de a fi investita cu titlu executoriu) vedeti art 278 si 279 CPC.
Sunt strict enumerate acele hot dar nu sunt amintite si acelea de care intreaba isis23.

intra in materia de examen? spuneti mi, va rog, ca nu
Decizia XX /2005 unde se spune ca nu sunt considerate inadmisibile daunele cominatorii , chiar si in cazul obligarii debitorului la plata amenzii civile

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)