avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
isis23 a scris:

Sim ...totusi cred ca e vorba de infractiunea fapt consumat .....daca pentru aceasta pedeapsa prevazuta de lege este de 5 ani , atunci asistenta juridica este obligatorie. Trebuie sa avem in vedere faptul ca aceasta asistenta este obligatorie si in faza de urmarire penala , ori organul de urmarire penala nu pronunta o condamnare pentru tentativa la acea infractiune. E numai convingerea procurorului ca este tentativa ...Ar fi unul din argumente.

Trebuie sa ne raportam strict la cazul in care asistenta jur e obligatorie dc pedeapsa prevazuta de lg pt infr e mai mare de 5 ani.
Acest caz este numai in cursul judecatii nu si in cursul urmaririi penale.
La tentativa avem ca se pedepseste de la ...la ..., eu zic ca tb sa ne raportam la aceste limite dc incadrarea e pe tentativa.
Dc spre ex se schimba incadrarea in cursul judec si avem o infr pt care limita max e mai mare de 5 ani asistenta devine obligatorie si invers.

Sunt convinsa ca nu puteti lua ca atare ce zic, dar dupa ce va convingeti astept confirmarile. :D
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2011
sim05, utilizator
Patrick , la grilele de civil postate anterior. La grila 6 ai raspuns corect , la grila 10 raspuns incomplet ,Este si varianta de la a)
lucutel a scris:

xyzt a scris:

Daca in contractul de v-c a unei locuinte a fost prevazut un pact comisoriu de gradul 2:
a) se poate invoca rezolutiunea inclusiv in cazul in care creditorul obligatiei neexecutate nu face dovada culpei debitorului acestei obligatii

De ce nu e corecta aceasta varianta?

din ce carte e grila?

Din Raducan si nu imi dau seama daca e gresita sau imi scapa mie ceva.

Singura explicatie pe care o pot gasi este ca si in cazul pactelor comisorii, neexecutarea trebuie sa fie culpabila. Prin urmare, trebuie demonstrata culpa debitorului obligatiei neexecutate.
lucutel a scris:

xyzt a scris:

Daca in contractul de v-c a unei locuinte a fost prevazut un pact comisoriu de gradul 2:
a) se poate invoca rezolutiunea inclusiv in cazul in care creditorul obligatiei neexecutate nu face dovada culpei debitorului acestei obligatii

De ce nu e corecta aceasta varianta?

din ce carte e grila?

In acest caz cred ca sanctiunea rezolutiunii nu e conditionata de succesul creditorului in a dovedi culpa debitorului in neexecutarea obligatiei sale, ci doar de existenta declaratiei unilaterale de rezolutiune a creditorului...ce-i drept, debitoul poate evita rezolutiunea aparandu-se in sensul ca neexecutarea obligatiei ce-i revine nu-i este imputabila lui...deci, cu alte cuvinte culpa debitorului se prezuma, daca el nu reuseste sa faca dovada contrarie...cred ca asta e logica din spatele raspunsului.
Art. 171 CPP Asistenta invinuitului sau a inculpatului
(3) In cursul judecatii, asistenta juridica este obligatorie si in cauzele in care legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii de 5 ani sau mai mare.

Art. 144 CP Savarsirea unei infractiuni
Prin "savarsirea unei infractiuni" sau "comiterea unei infractiuni" se intelege savarsirea oricareia dintre faptele pe care legea le pedepseste ca infractiune consumata sau ca tentativa, precum si participarea la comiterea acestora ca autor, instigator sau complice.

Deci?

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)