avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
In legatura cu starea de necesitate si ceea ce spui tu Patrick_ despre faptul ca poate sau nu sa reziste starii, eu zic ca depinde cine sunt subiectele, dar si cat de responsabil este sinucigasul.
aliquid_novi a scris:

In legatura cu starea de necesitate si ceea ce spui tu Patrick_ despre faptul ca poate sau nu sa reziste starii, eu zic ca depinde cine sunt subiectele, dar si cat de responsabil este sinucigasul.

Cel care ar trebui sa se afle in stare de necesitate in acest caz ar trebui sa fie cel care savarseste fapta de vatamare, deci salvatorul, pentru doar in acest caz caracterul penal al faptei sale de vatamare ar fi inlaturat prin invocarea sarii de necesitate.
Dar, salvatorul nu este deloc constrans sa-l salveze pe sinucigas, deci de asta cred ca el nu poate fi in stare de necesitate.

S-ar putea discuta intradevar despre iresponsabilitatea sinucigasului. :)
Poate fi obligat sa-l salveze, vezi cazurile omorului prin omisiune.
emma_woodhouse a scris:

MayeMaya a scris:

=D>
Da...
Inca una mica...;)
Infractiunea de cercetare abuziva:
a.poate fi savarsita numai cu intentie directa
b.absoarbe infractiunea de vatamare corporala
c.este absorbita in omorul deosebit de grav.:)

Fapta se savarseste si cu intentie indirecta.Intrucat prin actiunile sau inactiunile faptuitorului sunt lezate mai multe valori sociale, existand si un obiect juridic secundar.
fapta poate intra in concurs ideal cu vatamarea corporala grava.
Aici nu se precizeaza care forma a vatamarii corporale , in orice caz, cu vatamarea corporala din culpa nu intra in concurs ideal.
Mai intra in concurs ideal cu lcm-urile .
Parerea mea este ca va fi absorbita in omorul deosebit de grav, fiindca in genere infractiunile mai ,,usoare" sunt absorbite de cele mai grave. :blush2:

Da. a.c...
Scuze pt.intarziere in raspuns...am fost la masa...;)
aliquid_novi a scris:

Poate fi obligat sa-l salveze, vezi cazurile omorului prin omisiune.

Omorul prin omisiune presupune sa ai o responsabilitate legala fata de cel pe care il lasi fara ajutor, de regula persoane aflate in intretinere, de care rapunzi, sau pesoane aflate intr-o stare care necesita ajutor de urgenta, dar numai in anumite situatii.
Daca de exemplu dupa un chef, esti in stare de ebrietate impreuna cu un prieten, iar acesta adoarme pe camp, in timp ce tu mergi linistit acasa, savarsesti omor prin omisiune? Cred ca nu. Pt omor prin omisiune trebuie sa ai intentia de a omora. Daca nu intervi in actiunea cuiva de a se sinucide se poate retine intentia de a omora?
In cazul in care cineva se urca pe balustrada unui pod vrand sa se arunce pt a se sinucide, si tu treci pe langa el nu cred ca savarsesti omor prin omisiune daca nu intervi si-l lasi sa faca ce vrea :)
Dar daca intervi si-i dai doua plame sa-i vina mintea la cap nu cred ca e stare de necesitate :)

Cel mai aproape de "adevar" ramane legitima aparare, chiar daca mi s-a parut si mie ciudat cand am vazut grila asta. :)

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)