Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Am si eu o intrebare la succesiuni:
A se casatoreste cu B dupa care divorteza fara partaj, B se casatoreste cu C.
La moartea lui B, C ca si sot supravietuitor are dreptul de a deschide actiunea de partaj in ce priveste bunurile obtinute din casatoria lui A cu B?
Vad logic sa fie asa insa nu gasesc baza legala ma puteti ajuta?
Cat priveste cotele parti egale nu cred ca este valabila decat daca exista acord comun, daca sotii nu se inteleg la impartirea bunurilor cota corespunzatoare se stabileste in functie de venitul si aportul pe care l-a avut fiecare sot la dobandirea bunurilor.
Ce ziceti de uzucapiune? Poate interveni?
Daca A declara si dovedeste ca a posedat timp de 30 de ani public si netulburat bunurile care sunt comune poate invoca uzucapiunea?
m13d a scris:
Am si eu o intrebare la succesiuni:
A se casatoreste cu B dupa care divorteza fara partaj, B se casatoreste cu C.
La moartea lui B, C ca si sot supravietuitor are dreptul de a deschide actiunea de partaj in ce priveste bunurile obtinute din casatoria lui A cu B?
Vad logic sa fie asa insa nu gasesc baza legala ma puteti ajuta?
C este mostenitorul lui B prin urmare are dreptul sa deschida procedura partajului in nume propriu prevalandu-se de calitatea sa de mostenitor.
Trebuie sa indeplineasca o singura conditie si anume sa fi acceptat mostenirea lasata de B, chiar si sub beneficiu de inventar.
Baza legala o gasesti in codul civil.