avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
c)
INTREBARE –Proc Pen:
Referitor la articolul 198 Cod P.P. : Eu nu am reusit sa inteleg care este diferenta dintre alin.(1) litera b¹ si alin (3), in ce situatii se aplica fiecare??!!
Daca stie cineva ceva.
Multumesc.
andreea2011 a scris:

INTREBARE –Proc Pen:
Referitor la articolul 198 Cod P.P. : Eu nu am reusit sa inteleg care este diferenta dintre alin.(1) litera b¹ si alin (3), in ce situatii se aplica fiecare??!!
Daca stie cineva ceva.
Multumesc.

citat din Legea 202 comentata de Atasiei&Tit-ed Hamangiu 2010
introducerea lit b indice 1 in cuprinsul art 198 alin 1 CPP este o greseala a legiuitorului, o eroare ce apartine probabil comisiei juridice ...abaterea judiciara ce poate fi comisa de aparator poate consta doar in lipsa nejustificata fara a-si asigura substituirea, neputandu-se retine o cuilpa suplimentara a avocatului in lipsa unui inlocuitor ... textul este redundant, impunandu-se a fi abrogat in cel mai scurt timp ...
va las pe voi sa trageti concluzia ...
Eu credeam ca nu mai vad bine si tot citeam cele doua prevederi. :))
inca o grila din contracte
In materia c. de depozit
a-contractul se considera incheiat numai in momentul predarii bunului
b-riscul pieirii fortuite a lucrului este suportat intotdeauna de deponent
c-daca contractul este incheiat cu un incapabil anularea acestuia pt incapacitate poate fi intentata de oricare dintre parti
d-culpa depozitarului se raporteaza la bonus pater familias

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)