Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
O eventuala solutie diferita a parchetului inferior fata de cea a parchetului superior, cred ca nu ar fi acceptabila, avand in vedere organizarea ierarhica a activitatii Ministerului Public.
Iar daca s-ar da aceeasi solutie nu ar mai avea nici un rost efortul si timpul.
Deci cu alte cuvinte, atunci cand o instanta constata ca este necompententa material/personal si competenta este o instanta inferioara atunci printr-o sentinta isi va declina competenta catre instanta inferioara DAR atunci cand constata ca o instanta superioara este competenta, prin incheiere, va restitui cauza parchetul competent?
EDIT.
De fapt care e problema mea.
Ma uit in Udroiu si zice "Daca dupa efectuarea cercetarii judecatoresti, instanta constata ca e necompetenta, va dispune declinarea de competenta in fav instantei ierarhic superioara" - deci in acest caz cercetarea judecatoreasca realizata de instanta inferioara SUPLINESTE urmarirea penala realizata de un parchet superior. De aceea nu dispune trimiterea ci declinare?
Pentru ca mai sus mentionata "daca instata schimba incadrarea juridica n cursul cercetarii jud va dispune restituirea cauzei la parchetul competent".
Aceste aspecte se aplica NUMAI la necompetenta datorata schimbarii de incadrare SAU LA ORICE necompetenta materiala?
Cu alte cuvinte. In ce caz instanta inferioara, constatand ca respectiva cauza e de competenta instantei superioare va DECLINA competenta si CAND va RESTITUI cauza parchetului aferent?
Din Urdoiu am inteles ca daca declinarea se face IN TIMPUL cercetarii judecatoresti, iar noua incadrare este de competenta instantei superioare, va trimite cauza la parchetul coresunzator acestei instante superioare (daca UP nu a fost efectuata de un asemenea organ); iar daca schimbarea incadrarii are loc DUPA TERMINAREA cercetarii judecatoresti, instanta inferioara isi va declina competenta in favoarea instantei superioare
ma uit la discutii si ma gandesc cat de greu mi-ar fi sa o iau de la capat...spre implinirea mea absoluta si nemasurabila, in cele din urma, a 3 oara, (in cond. in care am si lucrat) am promovat acest examen in ianuarie.
Nici acum nu imi vine sa cred, ca a mai ramas din interminabilul examen - buna reputatie,ca am ajuns la final. Cel mai dificil, complex, indelungat si important examen din viata fiecaruia de pe aici , se poate promova.
Vreu sa lansez acest mesaj de incurajare, optimism, rabdare, determinare, munca si munca pentru cei care depun eforturi...eu am invatat cam 2-4 ore pe zi in mod normal, in week-end mai mult, iar inainte de examene imi luam concediu cam o luna si bagam cat puteam. Puneti in primul rand accent pe legislatie(coduri) incercati sa intelegeti institutiile din cartile utilizate de majoritatea si nu va pierdeti in discutii prea complicate pe forum, prea amanuntite, in probleme pe care nici cei mai avansati teoreticieni nu si le-au pus (ex Udroiu).
Cel mai important este sa va insusiti bine informatiile de baza, urmarind tematica, oricum veti gresi 5-10 grile aiurea din diferite motive, grile pe care ar fi trebuit sa le rezolvati..urmariti promovarea examenului si nu lamurirea tuturor controverselor, sau a scaparilor legislative, sunt totusi 4 materii vaste.
In final zic ca se poate, credeti in capacitatea voastra, nu va dezamagiti nu va descurajati, acest examen presupune in primul rand un psihic puternic... aaa si chiar aveti pt. ce lupta :)... succes, Doamne ajuta