Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
la procedura penala nu ma bag :(
in schimb va supun atentiei o preblema pe civil
daca A lasa legat uzufructul casei la doua persoane (B si C) iar B moare dupa deschiderea succesiunii, cui profita acest fapt lui C sau nudului proprietar?
scuza-ma am uitat sa precizez ca e vorba de un legat conjunctiv, B si C sunt soti instituiti uzufructuari prin legat iar nuda proprietate ii este lasata altei persoane ...
carmen_miron a scris:
la procedura penala nu ma bag :(
in schimb va supun atentiei o preblema pe civil
daca A lasa legat uzufructul casei la doua persoane (B si C) iar B moare dupa deschiderea succesiunii, cui profita acest fapt lui C sau nudului proprietar?
Murind A, deci deschizandu-se succesiunea, nuda proprietate ramane mostenitorilor lui A.
Murind B, uzufructul inceteaza in privinta lui B intrucat uzufructul inceteaza la moartea uzufructuarului, el netransmitandu-se mostenitorilor uzufructuarului.
Uzufructul va profita lui C, in lipsa de prevedere contrara expresa.
Asa vad eu treaba acum.
Marturisesc ca n-am stat sa ma gandesc prea mult.
scuza-ma am uitat sa precizez ca e vorba de un legat conjunctiv, B si C sunt soti instituiti uzufructuari prin legat iar nuda proprietate ii este lasata altei persoane ...