avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Da @Patrick sunt foarte de acord cu ceea ce ai spus tu dar gandestete la o sit ipotetica incepe u.p in rem si trec vreo nu stiu cati ani si la un moment dat apare un suspect... il cheama la politie dar nu pun in miscare actiune penala impotriva lui si cand fac lucrul asta fapta s-a prescris. Atata timp cat faptuitorul nu este invinuit sau inculpat termenul curge... stiu cel putin 2 cazuri in realitate in care faptele s-au prescris pe treaba asta.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
D.A.M., utilizator
Ai dreptate. Daca incepe UP in rem e normal sa fie asa cum spui.

Eu nu stiu cum e in practica dar parca nu mi se pare normal sa fie lasata UP in rem asa de mult timp (ani de zile). In mod normal daca dupa toate demersurile facute nu se poate identifica vreun faptuitor ar trebui sa se dispuna clasarea.

Parerea mea.
Da Patrick ... ai dreptate dar in practica vezi si tu ce se intampla...

Spor!
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
D.A.M., utilizator
Patrick_ a scris:

carmen_miron a scris:

deci sa inteleg ca in cazul legatului conjunctiv, nu se mai aplica regulile de la incetarea uzufructului - incetarea uzufructului profita nudului proprietar? cam multe exceptii #-o

In acest caz nu cred ca e o exceptie. E regula dupa care uzufructul este cel mult viager. La moartea uzufructuarului acesta inceteaza, dreptul de folosinta si posesie revenind nudului proprietar.
Aceasta regula se aplica prioritar fata de cea aplicabila in cazul dreptului de acrescamant din cazul legatelor conjunctive.

In aceasta problema s-au pronuntat si Chirica si Deak (si, culmea, de data asta au fost de acord =D>): in cazul legatului conjunctiv avand ca obiect dreptul de uzufruct, daca legatul devine ineficace cu privire la unii colegatari de acest lucru vor profita ceilalti colegatari in temeiul dreptului de acrescamant; daca insa unii colegatari decedeaza dupa deschiderea mostenirii, in lipsa de prevedere testamentara expresa, acest fapt va profita nudului proprietar, ca efect al stingerii dreptului de uzufruct.
Aveti idee daca G. Boroi mai are de gand sa actualizeze cartea de procedura civila potrivit micii reforme? Am dat cautare pe toate editurile si imi apar tot editiile vechi. Udroiu am vazut ca si-a reeditat penalul si procedura penala si in plus a mai scos si o carte de grile dar Boroi nimic...

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)