avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
LIVE, ACUM (497 PARTICIPANȚI) Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia Cataramă
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

Patrick_ a scris:
1. Pedepsele complementare aplicate persoanelor fizice
a) au efect si cu privire la pedeapsa detentiunii pe viata
b) produc o agravare a regimului pedepselor complementare
c) nu au drept efect inlocuirea pedepselor prevazute de lege

2. In caz de concurs de infractiuni
a) dispozitiile referitoare la contopire se aplica numai cu privire la pedepsele executabile care au fost gratiate partial
b) gratierea individuala vizeaza numai pedeapsa rezultanta
c) nu se aplica niciodata sistemul cumulului aritmetic pentru aplicarea regimului sanctionator

Grilele sunt tot din Udroiu. Raspunsurile sunt:
1. c
2. a, b

La 2, raspunsul de la b) e clar. Problema mea e de ce e corect si a) ?
Iar la 1, de ce nu e corect si a) ?

ne am ars daca nici cu raspunsurile in fata nu ne putem explica...#-o
la 2 explicatia pt care nu e a : dupa parerea mea e ca ele nu au efect asupra detentiunii( ar insemna sa i modifice cuantumul) , ci se aplica pe langa aceasta pedeapsa.
dar apropo cumulul aritmetic e incident spre ex in cazul mas de sig??
Patrick_ a scris:

Patrick_ a scris:
1. Pedepsele complementare aplicate persoanelor fizice
a) au efect si cu privire la pedeapsa detentiunii pe viata
b) produc o agravare a regimului pedepselor complementare
c) nu au drept efect inlocuirea pedepselor prevazute de lege

2. In caz de concurs de infractiuni
a) dispozitiile referitoare la contopire se aplica numai cu privire la pedepsele executabile care au fost gratiate partial
b) gratierea individuala vizeaza numai pedeapsa rezultanta
c) nu se aplica niciodata sistemul cumulului aritmetic pentru aplicarea regimului sanctionator

Grilele sunt tot din Udroiu. Raspunsurile sunt:
1. c
2. a, b

La 2, raspunsul de la b) e clar. Problema mea e de ce e corect si a) ?
Iar la 1, de ce nu e corect si a) ?

Da, la grila 1 de ce nu ar fi a? daca se prevede in norma de incriminare ca se aplica si pedeapsa complementara, in cazul respectiv fiind vorba de o infractiune careia i se poate aplica si pedeapsa detentiunii pe viata, se poate imagina o ipoteza in care intervine liberarea conditionata... Iar la 2. din cate stiu in pedeapsa rezultanta nu intra pedepsele gratiate total sau partial.
Deyanira a scris:

... Iar la 2. din cate stiu in pedeapsa rezultanta nu intra pedepsele gratiate total sau partial.

In pedeapsa rezultanta intra pedepsele gratiate partial si cele negratiate.
De ce sa intre doar cele gratiate partial, dupa cum e textul variantei?
Iar la cele legate de desistare si impidicarea producerii rezultatului, eu stiam ca aceste cauze de nepedepsire se palica doar la autori nu si la participanti.
Participantilor li se palica doar impidicarea savarsirii faptei.
Patrick_ a scris:

Deyanira a scris:

... Iar la 2. din cate stiu in pedeapsa rezultanta nu intra pedepsele gratiate total sau partial.

In pedeapsa rezultanta intra pedepsele gratiate partial si cele negratiate.
De ce sa intre doar cele gratiate partial, dupa cum e textul variantei?

Asa este... dar si in cazul asta tot gresit pare... e vb de acel "doar"...

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)