Patrick_ a scris:
Patrick_ a scris:
1. Desistarea constituie o cauza de nepedepsire pentru
a) Toti coautorii
b) Toti complicii
c) Toti instigatorii
2. Impiedicarea producerii rezultatului constituie o cauza de nepedepsire pentru
a) Toti coautorii
b) Toti complicii
c) Toti instigatorii
3. Nu va fi pedepsit
a) Coautorul care se desista in timpul savarsirii infractiunii de catre ceilalti coautori
b) Complicele concomitent care se desista in timpul savarsirii infractiunii de catre autor
c) Instigatorul care a impiedicat consumarea infractiunii
Raspunsurile corecte conform autorului sunt:
1. a, b
2. a, b
3. c
Grilele sunt din Udroiu, si am unele retineri referitor la aceste variante de raspuns.
Ce parere aveti?
Da, si eu am retineri cu privire la raspunsurile astea... eu merg pe parerile lui Streteanu, mi se par logice si pertinente... cum spuneam la 1. as raspunde a, desistarea produce efecte doar in cazul autorului sau tuturor coautorilor. complicii raspund pentru tentativa la infractiunea dorita iar instigatorul raspunde pentru instigare neurmata de executare. Grila 2. am raspuns a, b, c intrucat impiedicarea producerii rezultatului coincide cu impedicarea consumarii faptei. Intelg de ce la raspunsuri nu figureaza si c, in viziunea lui Udroiu instigatorul care impedica producerea rezultatului respectiv impedica consumarea faptei ar urma sa raspunda pentru instigare neurmata de executare...ceea ce cum spuneam mai sus e cel putin contradictoriu cu definitia instigarii neurmata de executare din cod... La grila 3 e ok, instigatorul nu raspunde. a nu e corect deoarece pentru a beneficia de cauza de nepedepsire TOTI COUATORII ar fi trebuit sa impiedice consumarea faptei. Iar b nu e corecta pt ca in cazul complicilor nu e suficient sa se desiste, trebuie sa impedice CONSUMAREA.