avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
LIVE, ACUM (496 PARTICIPANȚI) Când cotele de TVA se schimbă peste noapte... cum supraviețuim fără să greșim? Sesiune aplicată alături de Delia Cataramă
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
z3m3 a scris:

Deyanira a scris:

Patrick_ a scris:

Iar la cele legate de desistare si impidicarea producerii rezultatului, eu stiam ca aceste cauze de nepedepsire se palica doar la autori nu si la participanti.
Participantilor li se palica doar impidicarea savarsirii faptei.

desistarea si impedicarea producerii rezultatului se aplica doar autorilor si (repet, potrivit opiniei lui streteanu) coautorilor - in masura in care se desista / impiedica producerea rezultatului TOTI. Complicii si instigatorii-impiedicarea consumarii, care in principiu coincide cu impiedicarea producerii rezultatului...

Pai de asta zic ca la grilele alea 2 doar b)-ul ar fi raspunsul corect.

daca mergi strict pe exprimarea din grila... dar cum spuneam, impiedicarea producerii rezultatului cam coincide cu impiedicarea consumarii
Pai tocmai asta face impiedica consumarea infractiunii, dar daca sunt coautori si numai unul impiedica rezultatul infractiunii cauza de impunitate opereaza numai in privinta lui, ceilalti vor raspunde pentru tentativa. Eu stiu ca opereaza in personam nu in rem.
z3m3 a scris:

Pai tocmai asta face impiedica consumarea infractiunii, dar daca sunt coautori si numai unul impiedica rezultatul infractiunii cauza de impunitate opereaza numai in privinta lui, ceilalti vor raspunde pentru tentativa. Eu stiu ca opereaza in personam nu in rem.

daca sunt mai multi coautori si unul din ei impiedica producerea rezultatului el nu raspunde pentru tentativa la infractiunea dorita intrucat cauza de nepedepsire isi produce efectul iar ceilalti raspund pentru tentativa. corect.... si asta e in contradictie cu ce am scris eu pe undeva?
Intrebare pen. spec...cum deosebesti forma agravata de la fals material in inscrisuri oficiale in ipoteza contrafacerii inscrisului de catre un functionar, in exercitiul atributiilor, de falsul intelectual?... Se poate imagina o ipoteza in care functionarul respectiv avea atributia de a intocmi actul respectiv insa il "falsifica cu prilejul intocmirii" - (elem. mat. de la fals intelectual, ceea ce este echivalent cu falsificarea prin contrafacerea inscrisului oficial) prin atestarea unor fapte necorespunzatoare adevarului... sanctiunea e aceasi, inch. de la 6 luni la 5 ani.
In cazul falsului intelectual - inscrisul respectiv reprezinta "produsul infractiunii"
In cazul falsului in inscrisuri oficiale - inscrisul respectiv reprezinta "obiectul material" al infractiunii.

Cu alte cuvinte, daca inscrisul exista si inainte de falsificare avem fals in inscrisuri oficiale, iar daca nu avem un inscris anterior infractiuni avem fals intelectual.

Parerea mea.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)