Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
z3m3 a scris:
simeria a scris:
m ar interesa si pe mine parerea lui udroiu. coautoratul poate fi intalnit la infr de obicei? dar la cele din culpa sau praeterintentie?
La infractiunile de obicei nu, la cele din culpa si cu preaterintentie da.
Ex : 4 muncitori care manuiau o macara si-au ucis din culpa un coleg
Ex 2 : Fapta de lovituri cauzatoare de moarte, poate exista sub forma coautoratului.
Este opinia lui Streteanu. si eu sunt de acord cu ea, dar este minoritara.
Desi initial si eu am fost de acord cu parerea lui Streteanu, acum inclin sa i dau dreptate lui Sergiu Bogdan. Potrivit opiniei sale, infractiunile din culpa nu pot fi comise in couatorat intrucat lipseste legatura subiectiva intre participanti. Daca in cazul culpei cu prevedere "se poate sustine ca exista o minima legatura psihica prin faptul ca au prevazut impreuna rezultatul periculos, in cazul culpei fara prevedere, este evident ca legatura psihica fata de rezultatul produs este exclusa". Prin urmare, el propune recunoasterea unei forme distincte de pluralitate de faptuitori, anume pluralitatea material complementara, preluata din doctrina germana ( nebentaeterschaft ). Asadar, infractiunile din culpa nu pot fi savarsite in coautorat.
eu invat dupa mitrache si el e de parere poate exista coautoral la culpa. dar important e cum se puncteaza la examen. asa c o sa retin parerea lui udroiu.
iar in leg cu a 2 a intreb, nu ma intereseaza ipoteza confruntarii, ci a audierii unui martor in conditii normale
eu invat dupa mitrache si el e de parere poate exista coautoral la culpa. dar important e cum se puncteaza la examen. asa c o sa retin parerea lui udroiu.
iar in leg cu a 2 a intreb, nu ma intereseaza ipoteza confruntarii, ci a audierii unui martor in conditii normale